Latest News

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Πέθανε η γνωστή συνδικαλίστρια τραβεστί της δεκαετίας του ’80, Αλόμα, που παρέμενε πάντα Μπάμπης

aloma
Η γνωστή τραβεστί Αλόμα, κατά κόσμον Μπάμπης Ταμουτζίδης, πέθανε την Τρίτη το πρωί,  σε ηλικία...

67 ετών.  
Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, με σοβαρά εγκαύματα, τα οποία προκλήθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά στο φτωχικό της σπίτι, κάτω από άγνωστες συνθήκες.  

Για 45 χρόνια η Αλόμα μεσουρανούσε στις πιάτσες των τραβεστί και είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση για τα δικαιώματα των τραβεστί και των εκδιδόμενων γυναικών στη Συγγρού, παρά το «κράξιμο» που δεχόταν.
Ωστόσο, πάντα παρέμενε αυτό που φυσικά ήταν, ο Μπάμπης. Σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις τον περασμένο Νοέμβριο αποκάλυψε ότι έγινε τραβεστί για λόγους επιβίωσης, δήλωσε ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ γυναίκα και τάχθηκε κατά της αλλαγής φύλου με χειρουργική επέμβαση. «Με μια περούκα και μια φούστα δεν γίνεσαι γυναίκα», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε το παράπονο ότι λόγω των επιλογών του, αισθάνεται πολύ μόνος.
 Τα τελευταία χρόνια η Αλόμα είχε αποποιηθεί το παρελθόν της, κυκλοφορούσε ως Μπάμπης και  ζητούσε επιτακτικά  να τον φωνάζουν με αυτό το όνομα. Ζούσε συντροφιά με το σκύλο της, χωρίς επισκέψεις και είχε χάσει επαφή με παλιούς φίλους.
Πριν από περίπου μία εβδομάδα ξέσπασε φωτιά στο σπίτι και… ο Μπάμπης μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Εκεί παρέμενε διασωληνωμένος σε κρισιμότατη κατάσταση μέχρι χθες το πρωί, όταν  έχασε τη μάχη για τη ζωή.