Latest News

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Αυτό το κουτάκι κόκα κόλας πωλείται για 298 εκατομμύρια ευρώ!

Can-Of-Coke-Tinker-Brothers-500
Τη δική τους απάντηση στα υπερεκτιμημένα έργα τέχνης έδωσαν οι Δανοί καλλιτέχνες Tinker Brothers με το έργο τους «Can Of Coke», κάνοντας τη δουλειά τους να συζητιέται...
όσο καμία.
Το συγκεκριμένο πρότζεκτ του 2015 δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα απλό κουτάκι κόκα κόλας, τσαλακωμένο και πιο συνηθισμένο από ποτέ, διατίθεται προς πώληση όμως με την τιμή του να αφήνει τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό. Ο αγοραστής θα πρέπει να πληρώσει 298 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ για να πάρει στην κατοχή του το έργο των Tinker Brothers  με τους ίδιους να προκαλούν ακόμα περισσότερο με την απάντηση που δίνουν για την εξωφρενική του τιμή.
«Ήρθε η ώρα να ξυπνήσετε. Είναι ένα απλό κουτάκι κόκα κόλας και το πουλάμε για εκατομμύρια. Αν ο σκοπός του ανθρώπου είναι να συμμορφώνεται με τους κανόνες, σκοπός της τέχνης είναι να σπάει τους κανόνες αυτούς», τονίζουν οι καλλιτέχνες και καθιστούν σαφή τη γνώμη τους.
Η τιμή πώλησης του «Can Of Coke», πάντως, αποτέλεσε ρεκόρ, κέρδισε την πρώτη θέση και άφησε πίσω τα έργα «When Will You Marry?» του Πωλ Γκωγκέν (1892), το οποίο πουλήθηκε στις αρχές του χρόνου για 278 εκατ. ευρώ και «The Card Players», του Πωλ Σεζάν (1895) που αγοράστηκε το 2011 για 231 εκατ. ευρώ.