Latest News

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Δύο ελληνικά νησιά στα 10 «άγνωστα» της Ευρώπης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στα «άγνωστα» νησιά της Ευρώπης μας ταξιδεύει με άρθρο του ο «Guardian», αποθεώνοντας την ελληνική ομορφιά με ύμνους για την...
Αίγινα και την Σαμοθράκη.
Το νησί του Σαρωνικού βρίσκεται τρίτο στο top 10, με το δημοσίευμα να καλεί τους επισκέπτες να βρεθούν σε αυτό και να απολαύσουν πέρα από την τοπική κουζίνα τη γαλήνη.
«Ελάτε για τα θαλασσινά, μείνετε για την ειρήνη. H Αίγινα, απέχει μόλις μία ώρα με το πλοίο από την Αθήνα και αποτελεί το ιδανικό μέρος για διάλειμμα μέσα σε ένα σαββατοκύριακο του καλοκαιριού», αναφέρει το αφιέρωμα στο νησί του φιστικιού. Με αναφορά σε ταβέρνα του νησιού, παρακινεί τους επισκέπτες να επισκεφτούν τα παραθαλάσσια εστιατόρια και να γευτούν τα ψαρικά που μόλις έχουν αλιευθεί».
«Όσο για πεζοπορία, τα μονοπάτια του νησιού θα σας οδηγήσουν στο παρελθόν ερειπωμένων ναών, σε λιβάδια με αγριολούλουδα και απόκρημνες πλαγιές», συμπληρώνει.
Οσον αφορά τη Σαμοθράκη, το δημοσίευμα του «Guardian» αποθεώνει την παρθενική του ομορφιά και καλεί τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν τη μοναδικότητα των νερών του.
«Οι επισκέπτες που έχουν βρεθεί στο νησί του Βορείου Αιγαίου λατρεύουν την παρθενική του ομορφιά. Τα μονοπάτια πεζοπορίας, τα βουκολικά μονοπάτια του καταρράκτη, οι ερημικές παραλίες, οι ιαματικές πηγές του νησιού και οι θερμές πηγές του συνθέτουν ένα απόκοσμο σκηνικό», σημειώνει.
Το top 10 με τους άγνωστους νησιωτικούς προορισμούς:
Lyngør Islands, Norway
Mljet, Croatia
Αίγινα, Ελλάδα
Fehmarn, Germany
Inis Oírr, Aran Islands, Ireland
Belle-Île en Mer, Brittany, France
Cíes islands, Galicia, Spain
Hiiumaa, Estonia
Σαμοθράκη, Ελλάδα
Margaret Island, Budapest, Hungary