Latest News

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Καταζητούμενος Ελβετός τραπεζίτης, πρόσωπο-κλειδί για εξοπλιστικά και Siemens, στα χέρια των ελληνικών αρχών

elvetos trapezitis siemens-650
Ο  Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που θεωρείται πρόσωπο κλειδί για τις υποθέσεις  των εξοπλιστικών και  των μαύρων ταμείων της Siemens, συνελήφθη στα...
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πλέον βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Στον Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, τραπεζικό στέλεχος, αποδίδεται κεντρικός ρόλος σε υποθέσεις διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων.  Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκατοντάδων εκατ. ευρώ και εις βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη σε περιοχή τράνζιτ στο Αμπού Ντάμπι.
Ο Ελβετός τραπεζίτης εμπλέκεται σε τέσσερις από τις ερευνώμενες από τους ανακριτές Διαφθοράς υποθέσεις νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ είναι μεταξύ των κατηγορουμένων ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της σύμβασης 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens.
Ο Όσβαλντ, που ήδη οδηγήθηκε ενώπιον δύο ανακριτών και αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία του, φέρεται ως τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια στην BNP PARISBAS να εμπλέκεται σε διαδικασίες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενέργειες στις οποίες συμμετείχε ο υφιστάμενος του και πλέον συγκατηγορούμενος του Ελληνοελβετός Φάνης Λυγινός.