Latest News

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Μαφιόζικη οργάνωση πίσω από διπλή δολοφονία στον Πειραιά

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε σωρεία αδικημάτωνΣτα πρότυπα της μαφίας δρούσε εγκληματική οργάνωση με ανθρωποκτονίες, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, απάτες, πλαστογραφίες και διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και...
παράνομων μεταναστών.
Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται μεταξύ άλλων πως δολοφόνησαν 30χρονο Σύρο και 24χρονη Μαροκινή. στις 25 Αυγούστου 2009 σε διαμέρισμα στον Πειραιά. 
Η ομάδα των κακοποιών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Συνελήφθησαν  μετά από ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Καλλιθέα, Πετράλωνα και Κερατσίνι, 10 μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων έξι Σύροι, ένας Ιρακινός, ένας Αφγανός, ένας Λιβανέζος κι ένας Αλγερινός. Αλλα οκτώ μέλη της οργάνωσης, όλοι αλλοδαποί, βρίσκονται έγκλειστα σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα 14 μέλη της οργάνωσης, επίσης αλλοδαποί.

Οι κατηγορούμενοι, από το 2006 είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα. Αφού προμηθεύονταν τα κατάλληλα μέσα (όπλα, διαρρηκτικά εργαλεία, οχήματα διαφυγής-μεταφοράς κ.ά.), έκαναν κατόπτευση στόχων και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος καταστημάτων και σπιτιών, χωρίς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν βία ή να πυροβολήσουν, προκειμένου να αφαιρέσουν χρήματα και αντικείμενα.

Από τη μέχρι σήμερα έρευνα, εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική αυτή οργάνωση από το 2009 έχει διαπράξει σε διάφορες περιοχές της Αττικής διπλή ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, τρεις ληστείες, 19 κλοπές-διαρρήξεις, εκ των οποίων 9 με τη μέθοδο του ριφιφί, και μία απόπειρα κλοπής.

Στις 19 Μαϊου 2011, στη διάρκεια απόπειρας ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στα Πατήσια, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά τον 47χρονο ιδιοκτήτη.

Η λεία τους από την παράνομη αυτή δραστηριότητά τους υπολογίζεται σε 2 εκατ. ευρώ.
  
Τα μέλη της ίδιας οργάνωσης δραστηριοποιούνταν και στη διακίνηση-μεταφορά παράνομων μεταναστών. Συγκεκριμένα, αφού προμηθεύονταν κλεμμένα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, μετέβαιναν στα σύνορα (Εβρο και Ρόδο), επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άλλο μέλος της οργάνωσης που είχε αναλάβει να οδηγήσει τους παράνομους μετανάστες μέσω μονοπατιών από την Τουρκία σε προκαθορισμένο σημείο της ελληνικής Επικράτειας και τους παραλάμβαναν.

Κατά την προώθησή τους στην Ελλάδα, χρησιμοποιούσαν ως προπομπό μέλος της οργάνωσης με όχημα, προς αποφυγή τυχόν αστυνομικών ελέγχων. Κατά την άφιξή τους στην Αθήνα, τους μετέφεραν σε διάφορες περιοχές των Αθηνών, όπου τους κατακρατούσαν παράνομα. Τους παράνομους αυτούς μετανάστες τούς ανάγκαζαν, χρησιμοποιώντας πολλές φορές σωματική βία, να τηλεφωνήσουν σε συγγενείς τους, προκειμένου αυτοί να τους στείλουν το προσυμφωνημένο χρηματικό αντίτιμο για τη μεταφορά τους.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν ναρκωτικά και όπλα από τον Εβρο και τη Ρόδο, προερχόμενα από την Τουρκία. Τα έφερναν με σκάφος και στη συνέχεια τα μετέφεραν σε υπόγειο πάρκινγκ συγκροτήματος με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο κέντρο της Ρόδου. Από εκεί τα παραλάμβαναν, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα με ειδικές κρύπτες, και με πλοίο της γραμμής τα μετέφεραν στην Αθήνα για την περαιτέρω διακίνησή τους.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κλοπή κατά συρροή και κατά συναυτουργία και παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, οι συλληφθέντες οδηγούνται την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.