Latest News

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Σταθάκης και Μώραλης για ΕΣΠΑ και ΟΛΠ

Καθαρά αναγνωριστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή συνάντηση "συνεργασίας" που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη και του Δημάρχου Πειραιά...
Γιάννη Μώραλη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια πρώτη συζήτηση για την πορεία εξέλιξης των έργων που χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013, αλλά και τις προτεραιότητες του Δήμου και τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Παράλληλα, παρουσιάστηκαν προτάσεις του Δήμου για το αναπτυξιακό μοντέλο του Πειραιά ενόψει των διαδικασιών αξιοποίησης της ΟΛΠ ΑΕ, καθώς και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν στην πόλη.
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, ο υπουργός επιβεβαίωσε τη βούληση του για υποστήριξη της αναπτυξιακή πολιτικής του Δήμου και παρέπεμψε για την άμεση αντιμετώπιση των εκκρεμών τεχνικών ζητημάτων σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο με τον Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση.
@ Κάτι θα είπε και για το θέμα του ΟΛΠ, αλλά μάλλον κρίθηκε ότι δεν θα έκανε σοφότερο κανέναν απ' όσους θα διάβαζαν την ανακοίνωση, Άλλωστε, φαίνεται πως  η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θέλει ακριβώς να κάνει με το λιμάνι του Πειραιά, ενώ η θέση του Δήμου είναι τόσο ξεκάθαρη όσο μια μελέτη που έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία...