Latest News

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ο ΟΠΑΠ πήρε το ιπποδρομιακό στοίχημα από τον Κόκκαλη – Γιατί δεν υπέβαλλε τελικά προσφορά ο Ιβάν Σαββίδης

ippodromies-650
Υπογράφτηκε η σύμβαση για την παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος με την Ιπποδρομίες Α.Ε, 100% θυγατρική της...
ΟΠΑΠ Investments Ltd.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος με την Ιπποδρομίες Α.Ε. (100% θυγατρική της ΟΠΑΠ Investments Ltd) για 20 χρόνια, ολοκληρώνεται με επιτυχία μια απαιτητική διεθνής διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη με τις πλέον αυστηρές δικλείδες ασφαλείας για το Ελληνικό Δημόσιο και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας.
H ΟΠΑΠ Investments Ltd ανακηρύχθηκε το Σεπτέμβριο 2014 προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης μετά την υποβολή της υψηλότερης προσφοράς ύψους 40,5 εκατ ευρώ, για τη χορήγηση του δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια δύσκολη αποκρατικοποίηση, ενώ καταφέραμε να μεγιστοποιήσουμε το τελικό τίμημα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν πάντα η απρόσκοπτη συνέχιση της ελληνικής ιπποδρομιακής δραστηριότητας στο Μαρκόπουλο Αττικής, με τους καλύτερους δυνατούς όρους που θα διασφαλίζουν την ανάπτυξή της».
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχα καταθέσει προσφορά η Intralot που έδινε 5,2 εκατομμύρια ευρώ, το ΤΑΙΠΕΔ είχε θεωρήσει τότε χαμηλή την προσφορά με αποτέλεσμα η εταιρία να υποβάλλει νέα ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ. Και πάλι το ΤΑΙΠΕΔ την απέρριψε ως χαμηλή και έκανε δεκτή την πρόταση του ΟΠΑΠ ύψους 40,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού είχε προμηθευτεί και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος δεν υπέβαλε τελικά προσφορά και σύμφωνα με πληροφορίες απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς είχε ζητήσει πέντε εβδομάδες χρόνο για να ετοιμάσει τον φάκελό του  αλλά το ΤΑΙΠΕΔ έδινε μόνο μία εβδομάδα.