Latest News

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Οι πρώτες διώξεις για το θάνατο Γιακουμάκη

Διώξεις για παράβαση καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση, έχει ασκήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, σε βάρος δύο στελεχών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, αλλά και...
κατ΄ αγνώστων, με βάση όσα αναφέρονται στο πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που περιλαμβάνει καταγγελίες-κυρίως αόριστες- για περιστατικά bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.


Οι διώξεις στρέφονται κατά του πρώην διευθυντή της Σχολής(καθηγητή-ζωοτέχνης) και της υπεύθυνης της εστίας (καθηγήτρια-ζωοτέχνης), ενώ η προανάκριση ανατέθηκε στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία ξεκίνησε ήδη να λαμβάνει καταθέσεις.
Για τις διώξεις έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του Οργανισμού, όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετικό έγγραφο από την εισαγγελία.
Στο πλαίσιο αυτής της προανάκρισης, κατέθεσε στις αρχές της εβδομάδας η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Γιακουμάκη, στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρεθύμνου. Στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι ο Βαγγέλης δεν της είχε αναφέρει κάτι σοβαρό, κάτι που να την ανησυχήσει και όταν τον ρωτούσε για τα συγκεκριμένα περιστατικά, απαντούσε «κάνουμε πλάκα».
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που αφορά το πόρισμα που συνέταξε τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και περιείχε αναφορές για περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είναι διαφορετική από εκείνη που αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.
Παράλληλα, είναι σχεδόν έτοιμο το πόρισμα του ιατροδικαστή, Θόδωρου Βουγιουκλάκη, μετά και την λήψη όλων των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, καθώς και από τις αναλύσεις υλικού που βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε ο αυτόχειρας από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Στα συμπεράσματά του ο κ. Βουγιουκλάκης αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έβαλε τέλος στη ζωή του, κόβοντας τις φλέβες του δεξιού του χεριού, διατηρεί ωστόσο σχετικές επιφυλάξεις, επειδή λείπει το 15% του σώματος του αυτόχειρα.
Συγκεκριμένα, άγρια ζώα έχουν κατασπαράξει τμήμα του λαιμού, του προσώπου και των άκρων και έχουν αλλοιώσει στοιχεία, ωστόσο δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας και αποδίδει το θάνατο σε αυτοκτονία.
Σήμερα το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ενδοσχολικής βίας, έξω από τη Σχολή, στην οποία έχουν διακοπεί τα μαθήματα για τις διακοπές του Πάσχα και οι σπουδαστές έχουν αναχωρήσει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Τη συγκέντρωση οργάνωσαν νέοι και νέες από τα Γιάννενα με προσκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η αστυνομία είχε λάβει αυστηρά μέτρα μέσα και έξω από τη Σχολή.