Latest News

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Επεισοδιακή κινητοποίηση στα Λιπάσματα (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα επικράτησε κατά τη διάρκεια των διημέρου των κινητοποιήσεων των κατοίκων και της Δημοτικής αρχής στα Λιπάσματα...
της Δραπετσώνας. 
Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκα ύστερα από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με αίτημα την ανάπλαση και την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της εταιρίας Oil One, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Χθες, Σάββατο και σήμερα, Κυριακή στον Υδατόπυργο Δραπετσώνας, οι κάτοικοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και προχώρησαν σε καθαρισμό και δενδροφύτευση της περιοχής, καθώς και στη διάνοιξη της πρόσβασης σε ένα μεγάλο κομμάτι της πρώην βιομηχανικής ζώνης που σήμερα είναι αποκομμένο.
Όλα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια του διημέρου δράσεων της Δημοτικής Αρχής, με την συμμετοχή φορέων της πόλης μας, αλλά και της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνα "Άλλος Δρόμος", ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε και πορεία διαμαρτυρίας, αποκλείοντας την πύλη των διυλιστηρίων συμφερόντων Μελισσανίδη. 
Το κλίμα των κινητοποιήσεων δίνει ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος  έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα εξής:






Πριν από τα επεισόδια είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες εξώδικη διαμαρτυρία του Προέδρου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ Α.Ε ενάντια στον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και αλλεπάλληλες προκλήσεις του υπαλλήλου της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ απέναντι στους εργαζόμενους που προετοίμαζαν το έδαφος για την δενδροφύτευση.

Παρόλες τις προσπάθειες της εταιρείας  οι κάτοικοι της πόλης με την βοήθεια των συνεργείων προχώρησαν στην δενδροφύτευση και η δράση ολοκληρώθηκε κανονικά.