Latest News

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Οι Έλληνες παντρεύονται και απατούν! -Στο γάμο ζουν σαν «αδελφές ψυχές» (Έρευνα)

Οι γάμοι αυξάνονται αλλά οι σύζυγοι δεν κάνουν σεξ, σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της Εταιρείας Μελέτης της...
Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας.  
 Η έρευνα δείχνει ότι οι γάμοι έχουν αυξηθεί κατά 30% μέσα στην κρίση, όμως τα ζευγάρια δεν κάνουν σεξ μεταξύ τους αλλά την ίδια ώρα  8 στους 10 άνδρες απιστούν μέσα στη μόνιμη σχέση και 6 στις 10 γυναίκες διατηρούν εξωσυζυγική σχέση.   
Παρότι απιστούν, μεταξύ τους τα μέλη των ζευγαριών προτιμούν να ζουν ως «αδελφές ψυχές», χωρίς σεξουαλική επιθυμία και χωρίς να θεωρούν την έλλειψη σεξ αιτία χωρισμού.   Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, «η οικονομική και ταυτόχρονα πολιτιστική κρίση που διαπερνά τη χώρα μας, φαίνεται πως κάνει τους κατοίκους της πιο ανασφαλείς και έτσι ίσως να εξηγείται η ανάγκη μιας σταθερής σχέσης όπως είναι ο γάμος παρά τις γνωστές συνέπειες του στην ερωτική ζωή. Εκτός όμως από την λίμπιντο η κρίση στη χώρα μας φαίνεται ότι επηρεάζει και τον οργασμό καταλυτικά. Σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανδρών που παραπονιούνται για πρόωρη εκσπερμάτιση που κυρίως έχει αιτία το έντονο άγχος και την αγωνία του άνδρα για επιδόσεις, αλλά και ο αριθμός των ανδρών που προτιμούν τον αυνανισμό παρά την σεξουαλική πράξη.»   Το συνέδριο σχετικά με την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο, στις 3 και 4 Απριλίου 2015, με ελεύθερη είσοδο και με 40 «θεματικές ενότητες».