Latest News

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Αυτά ήταν τα αποτελέσματα ελέγχων στον Πειραιά κατά τις ημέρες του Πάσχα


Εκτεταμένοι έλεγχοι έγιναν, τις ημέρες του Πάσχα, από στελέχη των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά σε επιχειρήσεις χονδρικής και λιανικής πώλησης τροφίμων και ποτών, μαζικής εστίασης αλλά και σε κυλικεία, εστιατόρια και αποθήκες...


επιβατηγών πλοίων.

Στην διάρκεια των ελέγχων οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά προχώρησαν στις εξής κατασχέσεις:
·        Σε κρεοπωλείο του Πειραιά, 80 κιλά παρασκευάσματα κρέατος λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία σήμανσης επί της συσκευασίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δε διέθετε άδεια λειτουργίας και άδεια παρακείμενου χώρου κρεοπωλείου.
·        Σε σούπερ μάρκετ του Πειραιά, 24 κιλά πατάτες επειδή δεν πληρούσαν τις ελάχιστες ποιοτικές προδιαγραφές καθώς παρουσίαζαν πράσινο μεταχρωματισμό. Το συγκεκριμένο προϊόν αποσύρθηκε από την αγορά και καταστράφηκε δια συνθλίψεως σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
·        Στην Γ΄ λαϊκή αγορά του Πειραιά δεσμεύτηκαν 90 κιλά πατάτες προέλευσης Γαλλίας τις οποίες ο έμπορος πωλούσε ως πατάτες Αχαΐας . Κατόπιν αυτού ο έμπορος θα παραπεμφθεί στη επιτροπή επιβολής κυρώσεων.
Επίσης, από το Τμήμα Υγειονομικού&  Περιβαλλοντικού Ελέγχου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 53 έλεγχοι και έγιναν συστάσεις για υγειονομικές βελτιώσεις όπου κρίθηκε απαραίτητο. Αναλυτικότερα, ελέχθησαν:
20 Υπεραγορές τροφίμων, 3 Μικτά καταστήματα τροφίμων, 8 πρατήρια ειδών ζαχαροπλαστικής& γάλακτος, 2 παντοπωλεία, 2 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, 7 ζαχαροπλαστεία με εργαστήριο, ένα κρεοπωλείο και 10 αρτοποιεία.
Τέλος, το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου Λιμένα Πειραιά πραγματοποίησε 61 ελέγχους σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (αποθήκες, εστιατόρια, κυλικεία κ.α.), που βρίσκονται σε 12 πλοία της ακτοπλοΐας.

@ Ψιλοπράγματα...