Latest News

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Οι μετανάστες δεν "λιάζονται" κάτω στον Πειραιά...

Μπορεί οι πρόσφυγες να λιάζονται στην πλατεία Ομονοίας, αλλά φαίνεται πως δεν συμβαίνει το ίδιο και κάτω στο λιμάνι...


του Πειραιά.
Όσοι μετανάστες καταφθάνουν καθημερινά με τα πλοία της γραμμής από τα νησιά, δεν μπορεί να περιφέρονται στους δρόμους ή να κοιμούνται στα σκαλιά του Δημοτικού Θεάτρου... 
Αυτό τουλάχιστον διατείνεται η δημοτική παράταξη "Το Λιμάνι της Αγωνίας" -πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ- με επικεφαλής τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα!
Με ανακοίνωσή του, μάλιστα, καταλογίζει αδυναμία στη δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη να φιλοξενήσει αξιοπρεπώς για ολιγοήμερη παραμονή τους πρόσφυγες, αν και υπάρχουν κατάλληλοι χώροι και κενά κτίρια, όπως ο Πύργος, λέγοντας χαρακτηριστικά  πως "αυτό προσβάλλει τους ίδιους, αλλά προσβάλλει και τον Πειραιά καθώς και το πειραιώτικο φιλότιμο".

Αναλυτικά, το Λιμάνι της Αγωνίας σημειώνει τα εξής:



 "Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν χρειάζονται τα ευχολόγια και τις εκφράσεις συμπάθειας προς «τους διωγμένους και ταλαιπωρημένους» που διατύπωσε ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Μώραλης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του Πειραιά στην προσωρινή φιλοξενία αυτών των ανθρώπων που καταφθάνουν καθημερινά από τα νησιά. Αντίθετα, χρειάζονται λύσεις στο τεράστιο πρόβλημά τους, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.


Είναι γεγονός ότι ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, έχει καταστεί ο πρώτος σταθμός υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα. Πρόκειται για ένα πέρασμα, αφού από εδώ οι πρόσφυγες – μετανάστες πορεύονται προς άλλες κατευθύνσεις. 

«Άνθρωποι σαν κομμένες γέφυρες που αγωνίζονται να τα φτιάξουν όλα από την αρχή»*, πρέπει κάπου να ακουμπήσουν την κακουχία τους, να πάρουν μια ανάσα και δεν μπορεί να περιφέρονται στους δρόμους ή να κοιμούνται στα σκαλιά του Δημοτικού Θεάτρου. Αυτό προσβάλλει τους ίδιους, αλλά προσβάλλει και τον Πειραιά καθώς και το πειραιώτικο φιλότιμο.
Το «Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η πόλη μας» εκτιμά ότι υπάρχουν χώροι κατάλληλοι για την ολιγοήμερη παραμονή τους, υπάρχουν κενά κτίρια, όπως π.χ. ο Πύργος. Εκεί, λοιπόν, με μια σχετική και όχι δαπανηρή διαμόρφωση, θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες και να ανακτήσουν δυνάμεις, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το όνειρο της καλύτερης ζωής…"

@ Δηλαδή, οι μετανάστες -πρόσφυγες δεν λιάζονται 
στον Πειραιά, όπως θα έλεγε και η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου...