Latest News

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Στα κάγκελα οι Δήμοι για να μην τους πάρουν τα λεφτά – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή

dimoi-kede-patoulis-psinakis-650
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της ΠΝΠ,  με την οποία υποχρεούνται οι δήμοι να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, έχουν προγραμματίσει για σήμερα, Παρασκευή, αιρετοί  και εργαζόμενοι στην...
Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στις 11:30 το πρωί, οι δήμαρχοι θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή, για να επιδώσουν ψήφισμα «ενάντια στην πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου» - σήμερα η ΠΝΠ επικυρώνεται στη Βουλή. Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής απόφασης στο ίδιο σημείο.
Επιπλέον, για τρεις ώρες, από τις 12:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα είναι κλειστές οι υπηρεσίες των δήμων – με εξαίρεση τις Κοινωνικές Υπηρεσίες – σε μια συμβολική κίνηση.
Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ
Κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Πάτρα, Αγρίνιο κ.ά.) οργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή το απόγευμα ενάντια στην υφαρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων δήμων, Οργανισμών και ασφαλιστικών ταμείων.
Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ καλεί σε διαδήλωση στις 7:00 το απόγευμα στην Ομόνοια με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τα διαθέσιμα – αποθεματικά. Αυτά είναι χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες».
Το ΠΑΜΕ διεκδικεί «να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI».