στον Πειραιά.
Το έργο έχει σταματήσει από τον περασμένο Νοέμβριο εξαιτίας διαφορών μεταξύ του ανάδοχου- εργολάβου και της διοίκησης του ΟΣΚ, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί το σχολείο και ο Πειραιάς ν΄αποκτήσει ένα ακόμα γιαπί.
Όσοι γνωρίζουν το θέμα έχουν αρχίσει να μιλούν για σκάνδαλο και υπάρχουν ευθύνες που δεν ολοκληρώνεται το σχολείο.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ακόμα και αύριο να ξανάρχιζαν οι εργασίες, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο οι μαθήτριες να προλάβουν να μπουν στο καινούργιο σχολείο την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο (από τα Χριστούγεννα και βλέπουμε...)
Κατ' αρχήν το έργο έπρεπε να έχει τελειώσει το αργότερο από το 2014, όπως τουλάχιστον είχαν υποσχεθεί στα εγκαίνια.
Ο πρώτος εργολάβος πήρε ένα μέρος των χρημάτων χωρίς να εκτελέσει τις ανάλογες εργασίες και κηρύχθηκε έκπτωτος πριν να ολοκληρώσει το σχολείο.
Μέσα στο 2013 οι εργασίες ξεκίνησαν ύστερα από μεσολάβηση του πρώην δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου και του τότε υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου. Έτσι, το έργο ανέλαβε να ολοκληρώσει ο δεύτερος ανάδοχος που είχε δώσει έκπτωση 40% . Πρόκειται για έναν εργολάβο που είχε μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή των σχολείων, καθώς είχε κτίσει τουλάχιστον άλλα επτά σχολεία. Οι εργασίες προχώρησαν αλλά σταμάτησαν τον Νοέμβριο, καθώς προέκυψαν οικονομικές διαφορές ανάμεσα στον εργολάβο και τον ΟΣΚ. Ο εργολάβος ζητούσε αρχικά περί τις 600.000 ευρώ και μετά από διαπραγματεύσεις συμφώνησε να πάρει περίπου 147.000 ευρώ.
Η διοίκηση του ΟΣΚ έθεσε ως προϋπόθεση να αποσύρει τις αγωγές, εκείνος υποστήριξε ότι θα υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση, αλλά τελικά δεν βρέθηκε συμβιβαστική λύση και σταμάτησαν οι εργασίες.(σ.σ. Η οικονομική διαφορά δεν δικαιολογεί αυτήν την εξέλιξη, καθώς όπως λέγεται ο εργολάβος έχει εισπράξει περί τα 2.500.000 ευρώ και είναι να πάρει σχεδόν άλλα τόσα έως την ολοκλήρωση του έργου.)
Αρχές Απριλίου η διοίκηση του ΟΣΚ έληγε η προθεσμία και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να κηρυχθεί έκπτωτος. Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα καθώς ο εργολάβος μπορεί να την καθυστερήσει με την γνωστή μέθοδο των εργασιών εκ περιτροπής (δύο μέρες υποτίθεται ότι τα συνεργεία δουλεύουν και μετά σταματούν ώστε να μην μπορεί να βγει έκπτωτος).
Όταν κάποτε κριθεί έκπτωτος, τότε θα πρέπει να αναλάβει την ολοκλήρωση των εργασιών ο τρίτος ανάδοχος που είχε δώσει έκπτωση 27%. (Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια διαφορά περί του 1.200.000 ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο εργολάβο.)
Πάντως η υπάρχουσα κατάσταση δείχνει να μην συμφέρει καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές και είναι να απορεί κανείς ποιος επωφελείται από τη διακοπή των εργασιών, καθώς φαίνεται φαίνεται να χάνουν όλοι, αλλά περισσότερο μαθήτριες, γονείς και καθηγητές της Ραλλείου.
@ Τώρα άλλοι κάνουν συσκέψεις και αναζητούν λύσεις (Αντιπεριφέρεια Πειραιά), άλλοι σιωπούν και σφυρίζουν αδιάφορα (Δήμος Πειραιά), αλλά είναι καιρός κάποιοι να πουν ορισμένες αλήθειες για όσα συμβαίνουν με το σκάνδαλο για το νέο σχολείο της Ραλλείου στον Πειραιά...
Τα πτυχία με τους καλύτερους μισθούς στην αγορά εργασίας
-
Τα «πολύτιμα» πτυχία σύμφωνα με έρευνα
Πριν από 28 δευτερόλεπτα