Latest News

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Κίνδυνος αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ για Ολυμπιακό!

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μείνει εκτός του προσεχούς Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση που παραμείνουν οι κατηγορίες ενάντια στον πρόεδρο...
Βαγγέλη Μαρινάκη. 
Η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης δεν επηρεάζει μόνο τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και τις ομάδες τις οποίες εκπροσωπούν. Έτσι, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών, είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός να βρεθεί εκτός Τσάμπιονς Λιγκ την προσεχή σεζόν!

Κι αυτό γιατί, αν οι κατηγορίες ενάντια στο Βαγγέλη Μαρινάκη παραμείνουν, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και οποιαδήποτε άλλη ομάδα έχει έννομο συμφέρον, να προσφύγουν στην UEFA ζητώντας τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού.

Και φυσικά δεν θα πρόκειται για ελληνική πρωτοτυπία, καθώς και άλλες ομάδες στο παρελθόν έχουν τιμωρηθεί με ευρωπαϊκό αποκλεισμό για ανάλογες περιπτώσεις. Πέραν του γνωστού μας Ολυμπιακού Βόλου το 2011, και η Μέταλιστ το καλοκαίρι του 2013 έμεινε εκτός συνέχειας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, παρότι είχε αποκλείσει αρχικά τον ΠΑΟΚ.

Πιο πρόσφατη όλων, φυσικά, η περίπτωση της Φενέρμπαχτσε, στην οποία επιβλήθηκε ευρωπαϊκός αποκλεισμός. Σύμφωνα με την εφημερίδα, «όπως αναφέρουν οι κανονισμοί, οι ομάδες που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση κινδυνεύουν με υποβιβασμό και από το ελληνικό πρωτάθλημα, εφόσον οι παράγοντές τους παραπεμφθούν σε δίκη για δωροδοκία και δωροληψία»