Latest News

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

“Καμπάνες” έως 12,5 έτη για το κύκλωμα σωματεμπορίας με τους “ροζ” φούρνους

Ποινές φυλάκισης από 10 έως 12,5 έτη για σωματεμπορία επιβλήθηκαν στους τέσσερις από τους 22 συνολικά κατηγορούμενους, για το σκάνδαλο με την...
αλυσίδα φούρνων. 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αποφάσισε την καταδίκη με αναστολή των τεσσάρων κατηγορουμένων και με την αναγνώριση ελαφρυντικού. Μεταξύ τους, και ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης αλυσίδας φούρνων.

Το δικαστήριο, μετά από αρκετές συνεδριάσεις, αποφάνθηκε σήμερα ομόφωνα, ότι ο βασικός κατηγορούμενος στην μεγάλη υπόθεση σωματεμπορίας, ιδιοκτήτης μέχρι πριν λίγο καιρό γνωστής αλυσίδας φούρνων, που πλέον ανήκει στην μητέρα του, καθώς και τρεις από τους συνολικά 22 συγκατηγορουμένους του, είναι ένοχοι, για τα βασικά αδικήματα της δικογραφίας, που αφορούν εγκληματική οργάνωση και σωματεμπορία. Έκρινε, παράλληλα ,κατά πλειοψηφία, πως και στους τέσσερις πρέπει να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Συγκεκριμένα, ένοχοι κατά το δικαστήριο κρίθηκαν, ο πρώην ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων, 'Αγγελος Γ., οι υπάλληλοι του, Μιχαήλ Κ και Ιγκόρ Φ. και κατά πλειοψηφία (2-1) ο απόστρατος αστυνομικός Κωνσταντίνος Κ. Ένοχη, επίσης, κρίθηκε, για πλημμεληματικές κατηγορίες, μία γυναίκα από τις κατηγορούμενες η οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Επιπλέον, κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχος ο Μιχαήλ Κ, για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ο 'Αγγελος Γ, για ηθική αυτουργία σε αρπαγή, μαζί με τον Ιγκόρ Φ. Ο τελευταίος καταδικάστηκε, επιπλέον και για πλημμεληματικού βαθμού πλαστογραφία μετά χρήσεως. Όλοι οι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και για όσες αφορούσαν παραβάσεις του νόμου περί

Αναλυτικά, οι ποινές που επιβλήθηκαν κατά συγχώνευση, είναι οι εξής: Κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών στον επιχειρηματία, κάθειρξη 12 ετών και 6 μηνών στον Μιχαήλ Κ, κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών στον Ιγκόρ Φ και τέλος κάθειρξη 10 ετών στον απόστρατο αστυνομικό.

Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε αναστολή με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης, ανά τακτά διαστήματα, σε αστυνομικό τμήμα. Επιβλήθηκε, επίσης και χρηματική εγγύηση η οποία για τον επιχειρηματία ορίστηκε στις 200.000 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους ορίστηκαν ποσά, από 20 έως και 70 χιλιάδων ευρώ.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα



Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με την κατηγορία η εγκληματική οργάνωση, που φέρεται να συνέστησε ο επιχειρηματίας είχε σκοπό "την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω του γραφείου "ευρέσεως εργασίας", με την επωνυμία "WEST LINE",ιδιοκτησίας της Ν .Μ. Οι καταδικασθέντες, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων, ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους. Στη συνέχεια, αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης τις παραλάμβαναν από το αεροδρόμιο Αθηνών και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν είτε είναι ιδιοκτησίας τους. Τις γυναίκες νομιμοποιούσαν στην Ελλάδα, με την έκδοση πλαστών Λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους και με τη χρήση βίας και απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες των νυχτερινών κέντρων (strip-tease) "ALCATRAZ" και "STAR", που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, εισπράττοντας τα έσοδα της οικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσής τους".

Οι κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν, είναι κυρίως εργαζόμενοι, άντρες και γυναίκες στα επίμαχα νυχτερινά κέντρα, αλλά και ο αδελφός του επιχειρηματία.