Latest News

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 0-3: Με το ένα πόδι στον τελικό

apollon-olympiakos-kypello-0-3-eurokinissi-650Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0 στη Ριζούπολη και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εξασφαλίσει την παρουσίας στον τελικό...

της διοργάνωσης.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν το παιχνίδι με πίεση ψηλά και τον Απόλλωνα να έχε πρόθεση να μείνει πίσω και να αναζητήσει κάποια αντεπίθεση για να φτάσει στο γκολ, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία για το 1-0 πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο στο ματς, με τον Τσόρι που ήταν ο πιο δραστήριος του Ολυμπιακου να σουτάρει μετά από κομπίνα στο φάουλ και τον Ταΐρη να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Δε μπορούσε, βέβαια, να το κάνει και στο 21' όταν ο Τσόρι εκτέλεσε το φάουλ με σέντρα, η μπάλα μετά από καραμπόλα έφτασε στον Ντοσεβί που σούταρε, κόντραρε στο πόδι του Μποτία και ο Ταΐρης χωρίς να έχει πάρα ορατότητα, συναντήθηκε μεν, με την πορεία της μπάλας, όμως αντί να την διώξει την έστειλε στην γωνία.
Σα να μην έφτανε το 1-0 από τον Ντοσεβί, πέντε λεπτά αργότερα ο Φράνκο Χάρα, φρόντισε να «σφραγίσει» τη νίκη, με τον Μπενιτες να επιχειρεί να πλασάρει το Ταΐρη, εκείνος έπεσε στα πόδια του, η μπάλα έφτασε στον Χάρα που με πλασέ από το ένα μέτρο ανέβασε τον πήχη του σκορ στο 2-0.
Ο Ολυμπιακός από το πρώτο κιόλας ημίχρονο είχε εξασφαλίσει το τρίποντο και το μόνο που χρειαζόταν να κάνει είναι να κρατήσει το μηδέν, πίσω και αν μπορεί να βάλει άλλο ένα γκολ. Ο Ρομπέρτο και οι αμυντικοί του εφάρμοσαν το πρώτο μέρος του πλάνου και το δεύτερο μέρος το έκανε ο Ντοσεβί στο 57' με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ταΐρη που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα απολύτως για να αποτρέψει το 3-0 που ήταν ξαι το τελικό σκορ.