Latest News

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Γιατί ο Ολυμπιακός ερευνά τα social media

pae-olympiakos-erevna-social-media-eurokinissi-650
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πραγματοποίησε έρευνα για το σύνηθες φαινόμενο των υβριστικών σχολίων κατά της ομάδας και κατά συγκεκριμένων προσώπων στα...
social media. 
Το έδειξε το αποτέλεσμα της έρευνας, αλλά και ποια θα είναι η αντίδραση της ΠΑΕ.
Εδώ και αρκετό καιρό στον Ολυμπιακό υπήρχαν κάποια ερωτήματα για το γεγονός ποιοι είναι οι υβριστές της ομάδας, των παικτών, αλλά και του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς επίσης και σε ορισμένα σάιτ. Μάλιστα, υπήρχε η φημολογία πως αυτοί ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού, που συστηματικά, με υβριστικό τρόπο εξαπέλυαν βολές κατά της ομάδας των παικτών του Ολυμπιακού και της διοίκησης, ειδικά προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Για τον λόγο αυτό ο Ολυμπιακός προσέλαβε ορισμένους ανθρώπους για να πραγματοποιήσουν έρευνα με τον τρόπο που γράφονται όλες αυτές οι ύβρεις και από που προέρχονται. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας είναι ότι οι χρήστες που προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις δεν είναι μόνιμα μέλη κάποιου social media, που απογοητεύτηκαν με μια εμφάνιση του Ολυμπιακού και στράφηκαν κατά του προέδρου, του προπονητή και των παικτών, αλλά πρόκειται για χρήστες λίγων ωρών που προέρχονται από την ίδια ip. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας χρήστης από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, δημιουργεί διάφορα ψεύτικα προφίλ, με σκοπό να επισκεφθεί διάφορες σελίδες, ή ακόμα και την επίσημη σελίδα της ομάδας μόνο για να βρίσει και ύστερα απενεργοποιεί τον λογαριασμό του.
Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έχει ένα πλάνο αντίδρασης και αυτό είναι το εξής: Υπάρχει ήδη μια ομάδα δικηγόρων και όταν εμφανιστούν νέα υβριστικά σχόλια θα κάνουν μηνύσεις στους κατόχους των ιστοσελίδων, ή ακόμη στων διάφορων αθλητικών και οπαδικών σελίδων στα social media.