Latest News

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Η ΕΛΑΣ βρήκε… εξαφανισμένη ανήλικη από το ψηφιακό της στίγμα στα social media

Η ΕΛΑΣ βρήκε... εξαφανισμένη ανήλικη από το ψηφιακό της στίγμα στα social media
Το ψηφιακό της στίγμα ήταν το κλειδί για να ανακαλύψει η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος τη νεαρή που εξαφανίστηκε από το ...
σπίτι της, εδώ και αρκετές ημέρες καθώς ξεκίνησε για να πάει στο σχολείο και από τότε αγνοείτο η τύχη της.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, πρόσφατα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από Αστυνομικό Τμήμα στην Αττική, ότι ανήλικη ημεδαπή, όπως καταγγέλθηκε από τους οικείους της, απομακρύνθηκε από την οικία της για να μεταβεί στο σχολείο της, πλην όμως ουδέποτε εμφανίστηκε στο σχολείο και έκτοτε αγνοούνταν.
Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και του στοιχείου της ανηλικότητας του ατόμου, άμεσα, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και λοιπών ψηφιακών δεδομένων που χρησιμοποιούσε η ανήλικη, με σκοπό τον εντοπισμό της .
Από την ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών και την εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγαν Αξιωματικοί της Υπηρεσίας, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε σημείο διασύνδεσης σε προφίλ που χρησιμοποιούσε η ίδια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η θέση της.
Σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος της συγκεκριμένης περιοχής, η υπόθεση είχε αίσια κατάληξη με τον εντοπισμό της ανήλικης, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν καλά στην υγεία της.