Latest News

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

O Κατρούγκαλος υποσχόταν διορισμούς στο Δημόσιο - Εμπόριο ελπίδας με προμήθεια 12%!

Βήμα: O Κατρούγκαλος υποσχόταν διορισμούς στο Δημόσιο με προμήθεια 12%
Μείζον πολιτικό θέμα έχει πλέον ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αφού φέρεται...
να έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, από τους οποίους έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης.
Σύμφωνα με το νόμο, αν ένας δημόσιος υπάλληλος απολυθεί και επαναπροσληφθεί, θα λάβει το 25% του μισθού του για τρία ολόκληρα χρόνια. Όπως αναφέρει το «Βήμα», ο κ. Κατρούγκαλος είχε κάνει ιδιωτικά συμφωνητικά με τουλάχιστον 300 απολυμένους του Δημοσίου. Σε αυτά, δηλώνεται ότι σε περίπτωση που πάρουν αποζημιώσεις ή διοριστούν στο Δημόσιος, τότε εκείνος θα δικαιούται ως δικηγορική αμοιβή το 12% των χρημάτων.
Σε δήλωσή του ως απάντηση στο δημοσίευμα, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι διέκοψε τη σχετική δραστηριότητα όταν εξελέγη ευρωβουλευτής και έκτοτε δεν συνέταξε καμία ανάλογη εργολαβική σύμβαση.
Όμως, στα έγγραφα που παρουσιάζει η εφημερίδα είναι ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο ακυρώνει τη δήλωση του υπουργού, καθώς σε αυτό φαίνεται ότι απολυμένος υπάλληλος έχει υπογράψει μαζί του λίγες ώρες πριν από το σχηματισμό της κυβέρνησης.
Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Κατρούγκαλο για εξηγήσεις
Ο πρωθυπουργός μόλις έλαβε γνώση του δημοσιεύματος τηλεφώνησε στον Γιώργο Κατρούγκαλο και του ζήτησε εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως το δημοσίευμα είναι πλαστό. Κύκλοι της κυβέρνησης ανέφεραν ότι οι εξηγήσεις του κ. Κατρούγκαλου κρίνονται επαρκείς και δεν τίθεται θέμα αποπομπής του από την κυβέρνηση.
ΠΑΣΟΚ -Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούν την παραίτηση Κατρούγκαλου
Η καταγγελία «φωτιά» για τον Γιώργο Κατρούγκαλο είναι ο λόγος για τον οποίο τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκ μέρους της ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ να ζητούν την παραίτηση του.
Στην δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει πως αναδεικνύονται μέσω της υπόθεσης οι «πελατειακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων» και καλεί τον πρωθυπουργό να επιληφθεί του ζητήματος, εφόσον ο κύριος Κατρούγκαλος δεν πείσει με τις εξηγήσεις του.
Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Το δημοσίευμα, εφόσον επιβεβαιωθεί, αναδεικνύει ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο του Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Κατρούγκαλου. Αναδεικνύει επίσης περίτρανα τις πελατειακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων. Ο κ. Κατρούγκαλος οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις. Εφόσον δεν κριθούν ικανοποιητικές θα πρέπει να παραιτηθεί αμέσως. Αν δεν το κάνει, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οφείλει να τον αποπέμψει από την Κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση και ο ίδιος θα είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος».
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις αποκαλύψεις για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Κατρούγκαλο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Δεν του έφθανε το ότι οικοδόμησε την πολιτική του καριέρα στην ωμή αντιμνημονιακή δημαγωγία παίζοντας με την υπόσταση της χώρας, χωρίς ίχνος επιστημονικής συστολής. Την έκανε και προσοδοφόρο επάγγελμα. Και τώρα ανέλαβε στην κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο που του επιτρέπει να ικανοποιήσει τους πελάτες του. Χωρίς να δηλώσει τουλάχιστον κώλυμα στην διαχείριση των υποθέσεων που χειρίστηκε ως δικηγόρος, με ενεργό προσδοκία εργολαβικής αμοιβής για την δικηγορική εταιρεία του!
Ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να αποπεμφθεί άμεσα από την κυβέρνηση και να αποδοθεί στους πελάτες του, από τους οποίους σίγουρα θα λείπει. Το πρόσθετο ερώτημα είναι: υπάρχουν και άλλα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογες σχέσεις;»
Καραγκούνης: Πρέπει να αποπεμφθεί
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, για το θέμα που έχει ανακύψει με τον κο Κατρούγκαλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται εις βάρος του κου Κατρούγκαλου πρέπει να αποπεμφθεί. Γιατί, τελικώς η «ελπίδα» δεν ήταν αγωνιστικό αίτημα ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%. Το κόστος το πληρώνει ο φορολογούμενος και το εισπράττει όπως φαίνεται ο υπουργός. Αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο. Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τι θα πει πρώτη φορά αριστερά.