Latest News

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Εννέα συλλήψεις για την τραγωδία στο Highspeed 5

Συνελήφθησαν εννιά άτομα για τη φωτιά στο Highspeed 5, εξαιτίας της οποίας πέθανε ένας άνθρωποςΕννέα άτομα συνελήφθησαν για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο ταχύπλοο
επιβατηγό 
οχηματαγωγό πλοίο Highspeed 5 στο Μώλο...

της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, εξαιτίας της οποίας ένας 50χρονος ηλεκτρολόγος, μέλος του πληρώματος του πλοίου, βρήκε τραγικό θάνατο.

Ο τεχνικός ασφαλείας, ο πλοίαρχος, ο πρώτος μηχανικός καθώς και έξι υπεύθυνοι επισκευαστικών συνεργείων που εργάζονταν στο ταχύπλοο είναι τα άτομα που συνελήφθησαν, τα οποία εν τέλει αφέθηκαν ελεύθερα με εντολή εισαγγελέα.
Η προανάκριση βέβαια, για την υπόθεση συνεχίζεται.
Τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κατάστρωμα του πλοίου δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί, ενώ στην κατάσβεσή της πήραν μέρος τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, δύο πλωτά πλοιάρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 20 οχήματα και 40 πυροσβέστες, καθώς και εννέα ρυμουλκά σκάφη. Ταυτόχρονα, στην περιοχή έσπευσε και όχημα του ΕΚΑΒ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Hellenic Seaways για τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο της HIGHSPEED 5, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο Κερατσίνι το μεσημέρι της Δευτέρας. Μάλιστα η φωτιά είχε σαν αποτέλεσμα, τον τραγικό θάνατο του προϊστάμενου ηλεκτρολόγου.

"Η HELLENIC SEAWAYS ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και περί ώρα 13.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο της HIGHSPEED 5, που βρισκόταν ελλιμενισμένο στην ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή της Δραπετσώνας, εκτελώντας εργασίες μετασκευών και ετησίων επιθεωρήσεων. 

Κατά την διάρκεια του παραπάνω περιστατικού έχασε τη ζωή του ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος του πλοίου. 

Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής ενός μέλους των ναυτικών της και θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος. 

Η HELLENIC SEAWAYS συνεργάζεται με τις εμπλεκόμενες αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς."