Latest News

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Χειροπέδες στον διαχειριστή του dvdmovies.gr

Συνελήφθη ο διαχειριστής του dvdmovies.grTον 37χρονο Έλληνα διαχειριστή του www.dvdmovies.gr
συνέλαβε...
η αστυνομία. 
Πρόκειται για ένα site που εξυπηρετούσε περισσότερους από 500.000 χρήστες που είχαν... απευθείας πρόσβαση σε περισσότερους από 65.000 τίτλους, τους οποίους μπορούσαν να δουν online, χωρίς καν να χρειαστεί να τους «κατεβάσει».
Η σύλληψή του 37χρονου  έγινε με τη διαδικασία του αυτόφωρου, με βάση το νόμο για παραβίαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία.
Το  siteοποίο παρείχε πρόσβαση σε χιλιάδες online ταινίες και σειρές. Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι πρόκειται να αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ σημαντικό εύρημα αποτελεί η κατάσταση με χρηματικά ποσά, που μαρτυρά έσοδα από διαφημίσεις στην  ιστοσελίδα, με το ύψος τους να εκτιμάται στις αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις δήλωσης των εσόδων αυτών στην εφορία...
Σύμφωνα με την αστυνομία, «προκλήθηκε σημαντική απώλεια εσόδων τόσο για τους νόμιμους δικαιούχους, ύψους 1.400.000 ευρώ περίπου, όσο και για το Κράτος, από τη μη είσπραξη των αντίστοιχων φόρων».