Latest News

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Αυτό είναι το πρώτο "φάουλ" του Νίκου Διαμαντή

Ο Νίκος Διαμαντής έχει ζήσει στον Πειραιά και θα οργανώσει το πρόγραμμα του θεάτρου με βάση τις ευαισθησίες και τις αδυναμίες της πόλης και των ανθρώπων της.Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής πρόλαβε να κάνει το πρώτο του επικοινωνιακό φάουλ από...
τα αποδυτήρια!
Πριν καλά καλά ανακοινωθεί και επισήμως η πρόσληψη του  έχει αρχίσει ήδη να δίνει συνεντεύξεις, μιλώντας για τα σχέδια του για το ιστορικό θέατρο της πόλης. 
(Η επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή έγινε γνωστή από το Reportaz Net πριν δύο βδομάδες ΕΔΩ).
Ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση έχει προγραμματιστεί να γίνει την προσεχή Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννης Μώραλη. (Ήδη από προχθες έχουν σταλθεί προσκλήσεις σε δημοσιογράφους που τους καλούν να δηλώσουν αν θα παραστούν ή όχι στη συνέντευξη Τύπου) 
 Τη στιγμή που έχει γίνει η προαναγγελία της συνέντευξης Τύπου και έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι απ' όλα τα ΜΜΕ για τη συνέντευξη Τύπου, είναι τουλάχιστον άκομψο να παραχωρεί και να δημοσιεύεται δύο μέρες νωρίτερα προσωπική του συνέντευξη στην εφημερίδα "Καθημερινή".(φωτογραφία) ή αλλού και μπορεί να αναπαράγεται στο διαδίκτυο.
Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής θα έπρεπε να επιδείξει στοιχειώδης αυτοσυγκράτηση και να μην βιαστεί να προβάλει την συνέντευξη - έκθεση ιδεών με τίτλο "εξωστρέφεια για το δημοτικό θέατρο" και υπότιτλους "άξονες Αθήνας - Πειραιά, ακατάτακτοι δημιουργοί (!) και αρχαίο δράμα". 
Αν είχε ακυρωθεί - κάτι που δεν έχει συμβεί απ΄όσο γνωρίζουμε -η προγραμματισμένη συνέντευξη, φυσικά αποτελεί δικαίωμα του καλλιτεχνικού διευθυντή να δίνει προσωπικές συνεντεύξεις. Άλλωστε, μπορεί να είναι κατανοητή ως ένα βαθμό η όποια ανάγκη ή ανασφάλεια για προβολή, μιας και τώρα πήρε τη θέση... 
Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα έπρεπε να σεβαστεί όσους έχουν προσκληθεί για να παραστούν στη συνέντευξη Τύπου, αλλά τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη με τον οποίο την παραχωρούν από κοινού τη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

@Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε κάποιος να του το πει γιατί αποτελεί το πρώτο του επικοινωνιακό φάουλ...