Latest News

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Στο σκαμνί ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη


Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θα βρεθεί και πάλι σήμερα ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις...


στη Δικαιοσύνη για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για το χαστούκι σε βάρος της βουλευτή ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη. Η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να εκδικασθεί σήμερα έπειτα από δυο αναβολές.
Η υπόθεση αφορά στην επίθεση σε βάρος της Λιάνας Κανέλη και της Ρένας Δούρου, η οποία είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012 «στον αέρα» στη διάρκεια της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη. Κατά τη διάρκεια έντονης συζήτησης, ο Ηλίας Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι με νερό προς τη Ρένα Δούρου, όταν του είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω. Άμεση ήταν η αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη, η οποία καταδίκασε την ενέργεια του Ηλία Κασιδιάρη. Τότε εκείνος στράφηκε προς το μέρος της και τη χαστούκισε, ενώ στη συνέχεια -όπως είχε υποστηρίξει τότε ο Γιώργος Παπαδάκης- εξαφανίστηκε από το στούντιο.
Μετά το περιαστικό διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση ενώ είχε ζητηθεί και η σύλληψη του κατηγορούμενου στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Τελικά ο εκπρόσωπος Τύπου τότε της Χ.Α εμφανίστηκε στα δικαστήρια μετά τη λήξη του αυτοφώρου για να υποβάλλει μήνυση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου..
Θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες που ο Ηλίας Κασιδιάρης, θα μεταχθεί από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Και αυτό διότι, χθες, είχε βρεθεί και πάλι στα δικαστήρια προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή για τη βιντεοσκόπηση συνομιλίας του με τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλκάκο – υπόθεση για την οποία του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Αν και για την υπόθεση αυτή ο βουλευτής αφέθηκε ελεύθερος (του επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα), ο Ηλίας Κασιδιάρης επέστρεψε και πάλι πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται μετά την προφυλάκισή του για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής αναφορικά με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α.