Latest News

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Και ο υπουργός Δικαιοσύνης διαφωνεί για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Διαφωνεί με την διεξαγωγή της δίκη της «Χρυσής Αυγής» στην δικαστική αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού ακόμα και ο...
υπουργός Δικαιοσύνης.
 Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τη συνάντηση με τον Υπουργό  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Νίκο Παρασκευόπουλο που  είχαν, σήμερα το μεσημέρι, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμμάτης, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, συλλόγων γονέων και φορέων της πόλης για το θέμα της διεξαγωγής της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.
Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 20 Απριλίου, λίγο πριν την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες και όλο το διάστημα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν συγκεντρώσεις έξω από την δικαστική αίθουσα, η οποία γειτνιάζει με ένα μεγάλο συγκρότημα 11 σχολείων, από παιδικούς σταθμούς έως Λύκεια και δύο αθλητικά κέντρα της πόλης.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση ο Υπουργός είπε ότι διαφωνεί με την διεξαγωγή της δίκης στον συγκεκριμένο χώρο συμμεριζόμενος την ανησυχία των φορέων της πόλης και δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί, μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, κάθε δυνατή λύση για να μην διεξαχθεί εκεί η δίκη.
Όπως τονίστηκε προς τον Υπουργό, στον οποίο επιδόθηκε ψήφισμα φορέων, αυτή η κατάσταση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τα δεκάδες παιδιά, όλων των ηλικιών, που πηγαίνουν, καθημερινά, στο σχολικό συγκρότημα.
Οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν να διεξαχθεί η δίκη σε άλλη δικαστική αίθουσα εκτός του Κορυδαλλού, πράγμα  για το οποίο υπάρχει και σύμφωνη γνώμη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος θα επισκεφτούν, τις επόμενες ημέρες, τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση για να ζητηθεί η παρέμβασή τους  ενώ εφόσον χρειαστεί θα καλέσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.