Latest News

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Δεν έχω κάνει κάτι παράνομο και δεν ντρέπομαι για τίποτα...»


Για όλα και για όλους  μιλάει ο  πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης  σε συνέντευξη που...

έδωσε σε ξένο μέσο και συγκεκριμένα στο ναυτιλιακών ενδιαφερόντων «tradewindsnews».

Με τίτλο «ο άνδρας πίσω από το θρύλο», το εν λόγω μέσο έκανε εκτενές αφιέρωμα στο προφίλ του προέδρου του Ολυμπιακού, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων την έντονη φιλανθρωπική δράση του, που σύμφωνα με τον ίδιο υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ!
Μεταξύ άλλων ο ισχυρός άντρας των πρωταθλητών Ελλάδας μίλησε για τον τον Αλαφούζο την πολιτική, και τη ναυτιλία, δηλώνοντας γεμάτος από την ενασχόλησή του με τον Ολυμπιακό, τη δημοτική Αρχή αλλά και τις επιχειρήσεις του.
«Οταν πήρα τον Ολυμπιακό, το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να επενδύσω 60.000.000 ευρώ που πήγαν στους ισολογισμούς της ομάδας», λέει στη συνέντευξη του ο Μαρινάκης και προσθέτει. «Το 2010 πήρα τον Ολυμπιακό, δεν έκρυψα τον εαυτό μου, έγινα πρόεδρος και κύριος μέτοχος και από το 2010 είμαι υπεύθυνος για όλες τις αρχές στον Ολυμπιακό», είπε ο ισχυρός άντρας των «ερυθρόλευκων».
Στη συνέχεια δεν δίστασε να σχολιάσει την υπόθεση που προέκυψε από τον τελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης: «Αθωώθηκα δυο φορές για αυτή την υπόθεση, αλλά φυσικά δεν το βλέπω στις εφημερίδες, μπορεί να το είδατε ίσως γραμμένο με μικρά γράμματα».
«Δεν εμπλέκομαι σε καμία δουλειά στην Ελλάδα που είναι σημαντική και γι’ αυτό δεν φοβάμαι να ασχοληθώ με την πολιτική, μιας και δεν είχα καμία δουλειά με το κράτος, επειδή δεν ενδιαφερόμουν», απάντησε σε ερώτηση σχετική για την ενασχόλησή του με την πολιτική.
Για την έρευνα που αφορά τα στημένα ματς στην χώρα μας είπε: «Πρώτα απ’ όλα δεν έχω κάνει κάτι λάθος, δεν εμπλέκομαι σε οτιδήποτε παράνομο και το ξεκαθαρίζω χωρίς δεύτερη σκέψη».
Για τον Γιάννη Αλαφούζο σχολίασε: «Οταν ο αντίπαλός σου είναι ιδιοκτήτης media, τηλεοπτικού σταθμού, εφημερίδας, site, έχει συμφέρον να προωθήσει τη χειρότερη δυνατή εικόνα για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της ίδιας της ομάδας».
Σε σχόλιό του για τις κινήσεις του στην ομάδα υπογράμμισε: «Δεν λυπάμαι για κάτι που έχω κάνει στην ομάδα και θα συνεχίσουμε με την ίδια πίστη και δύναμη, δεν έχω κάνει κάτι λάθος, δεν έχω κάνει κάτι παράνομο, δεν έχω κάνει κάτι για να ντρέπομαι».
Από τη συνέντευξη δεν έλειψε και το κεφάλαιο «ναυτιλία» στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«Στη ναυτιλία είμαστε μικρή κοινωνία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Οσοι με κρίνουν, ίσως για τον χαρακτήρα μου, ίσως επειδή δεν τους αρέσει αυτό που λέω ή ο τρόπος που εκφράζομαι, δεν μπορούν να σας πουν ότι ο Μαρινάκης έχει αθετήσει τις υποχρεώσεις του ή οποιαδήποτε από τις εταιρίες μου χρωστούν ένα δολάριο σε τράπεζα, προμηθευτή, ασφαλιστή ή ναυλωτή. Εχουμε χτίσει μία ισχυρή φήμη, ένα άψογο ιστορικό».
Για το αν σκέφτεται να κατέβει στην πολιτική: «Αν αποφασίσω να κατέβω στην πολιτική, δεν θα το κρύψω. Είμαι, όμως, πολύ απασχολημένος με τις δουλειές μου, την ομάδα και τη δημοτική Αρχή, έτσι νιώθω γεμάτος».
Κλείνοντας  ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε: «Εχω μια ισχυρή άποψη και δεν έχω φοβηθεί ποτέ να την εκφράσω, όταν πιστεύω ότι είμαι σωστός και λέω την αλήθεια ανεξάρτητα από το κόστος. Μέχρι στιγμής αυτό λειτούργησε. Δεν λέω ότι δεν έχασα χρήματα, ίσως είχα κακή δημοσιότητα, αλλά συνολικά είμαι χαρούμενος. Είμαι ικανοποιημένος με αυτήν την προσέγγιση».