Latest News

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ο Δήμος προσέλαβε το γραφείο Κατρούγκαλου για να κάνει προσφυγή κατά του Δημοσίου ενώ ήταν ήδη υπουργός [έγγραφο]

SOOC/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ
Σε νέες περιπέτειες μπαίνει η κυβέρνηση με πρωταγωνιστή ξανά τον Γιώργο Κατρούγκαλο, αναπληρωτή υπουργό...
Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μετά το σάλο από το δημοσίευμα του «Βήματος» για τα συμφωνητικά με προμήθεια, ένα έγγραφο από τον Δήμο της Λάρισας έρχεται να ανάψει ξανά φωτιές.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το larissanet.gr, ο Δήμος Λάρισας έδωσε στο γραφείο του υπουργού ( «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΜΥΒΟΥΛΟΙ») την εντολή να ασκήσει προσφυγή ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου 2014.
Με την απόφαση εκείνη είχε κριθεί παράνομη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας να μην στείλει έγγραφο στο υπουργείο Εσωτερικών με τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες».
Η ημερομηνία της ανάθεσης είναι 12 Φεβρουαρίου 2015, όταν ο κ. Κατρούγκαλος είχε ήδη ορκιστεί στην κυβέρνηση. 
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και ένας δημοτικός σύμβουλος ψήφισαν κατά της απόφασης θέτοντας ζήτημα ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω γραφείο.
Ο ίδιος, πάντως, ήδη από χθες έχει δηλώσει ότι σταμάτησε να ασκεί τη δικηγορία από την περασμένη άνοιξη όταν και εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.