Latest News

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Αυτή είναι η ιστοσελίδα που έβριζε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη


SΑμέσως μόλις εντοπίστηκε η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα οι αδίστακτοι διαχειριστές της ιστοσελίδας άρχισαν το αηδιαστικό παραλήρημα σε βάρος του...
αδικοχαμένο φοιτητή.


Όλα ξεκίνησαν από την ιστοσελίδα «to-fresko.blogspot.com». Οι διαχειριστές της το πρωί της περασμένης Κυριακής διάβασαν την είδηση ότι ο Βαγγέλης είναι νεκρός και τότε ανέβασαν μία φωτογραφία του, την οποία συνόδευαν με προσβλητικά σχόλια
Κάτω από την ανάρτηση άλλοι διαχειριστές της ιστοσελίδας, η οποία προυπήρχε για αρκετό καιρό στο διαδίκτυο, άρχισαν να βρίζουν χυδαία τον Βαγγέλη. Αναγνώστες του site διαμαρτυρήθηκαν με σχόλιά τους ζητώντας να κατέβει η ανάρτηση: «Στα τσακίδια και στα ανάθεμα να πάτε όλοι σας που δεν σέβεστε καθόλου τη μνήμη του Βαγγέλη, να καείτε στην κόλαση και να σας τρώνε κάθε μέρα οι ενοχές σας για το βρωμόλογα σας. Εύχομαι ποτέ να μην βρείτε ησυχία».
Ένας από αναγνώστες, μάλιστα, απείλησε ότι θα ειδοποιήσει την Αστυνομία: «Τι site είναι αυτό; Μήπως θα πρέπει να παρέμβει η Αστυνομία για να εξακριβώσει ποιοι είναι αυτοί που 'εύχονται' αυτά τα πράγματα στον Βαγγέλη;».
Η ιστοσελίδα «κατέβηκε» τρεις ώρες μετά, περίπου στις 13.00, με τους διαχειριστές της να προσπαθούν να κρύψουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη. Δυστυχώς, ωστόσο, η αναπαραγωγή της αποτρόπαιης ανάρτησης συνέχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου από χρήστες του Twitter.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέβλεψε το τι θα επακολουθήσει και «προκράτησε» τα ίχνη των δραστών, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος μέχρι να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.
«Οι υβριστές που έχουμε εντοπίσει γνωρίζονται μεταξύ τους και βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, η Κρήτη, και η Εύβοια. Δεν αποκλείουμε ένας από αυτούς να γνώριζε προσωπικά τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι άτομα με ρητορική μίσους για ένα πεθαμένο παιδί μπορεί να έχουν επιτεθεί σε εκείνο και όταν ήταν ζωντανό», λένε από την  ΕΛ.ΑΣ.
Χθες, ασκήθηκε νέα συμπληρωματική δίωξη για τους υβριστές από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίο, προκειμένου η Google και τοTwitter να παρέχουν σήμερα τα στοιχεία των δραστών και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αρμόδιες δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι η Google αίρει το απόρρητο όταν αποστέλλεται αίτημα που αφορά κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η νέα δίωξη αφορά στην πρόκληση τέλεσης κακουργήματος που τελείται από μίσος.