Latest News

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Επιχείρηση "κινήσου στο Σύνταγμα αν μπορείς" (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Όσοι βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος, με έκπληξη αντίκρισαν δεκάδες συνανθρώπους μας σε αναπηρικό καροτσάκι να κινούνται στους γύρω δρόμους, αλλά και άτομα με προβλήματα όρασης να περπατούν...
στην πλατεία. 
Επρόκειτο για εθελοντές που δεν είχαν στην πραγματικότητα προβλήματα υγείας, αλλά συμμετείχαν σε μία διαδικασία προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας.
Την δράση αυτή διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Εφήβους (ΣΚΕΠ), σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. 

Πολλοί από τους περαστικούς έσπευσαν να βοηθήσουν τους εθελοντές, καθώς νόμιζαν ότι πρόκειται για άτομα που έχουν πρόβλημα. 

Πάνω σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, μάλιστα,  βρέθηκε και ο δημοφιλής ηθοποιός και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου της Αθήνας, Αντώνης Καφετζόπουλος, 
Με δηλώσεις του ο Αντώνης Καφετζόπουλος τόνισε πως το επίπεδο της μετακίνησης ατόμων με κινησιακές δυσκολίες στην πόλη βρίσκεται σε νηπιακή στάδιο: "Αυτό δεν αφορά μόνο στους ανθρώπους με προβλήματα, αλλά και τους ηλικιωμένους. Είμαι 63 ετών, σε λίγο θα έχω κι εγώ προβλήματα μετακίνησης" τόνισε ο δημοφιλής ηθοποιός. 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Αθηναίωνμ Γιώργος Καμίνης, ενώ σκοπός της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και ταυτόχρονα κάποιοι να βιώσουν την εμπειρία αυτής της μετακίνησης.

Ο Παναγιώτης Μπιτσιανάκος, μέλος του ΣΚΕΠ τόνισε πως για τα άτομα με κινητικά προβλήματα η μετακίνηση στην πόλη μοιάζει με... video game, καθώς πρέπει να προβλέψεις την επόμενη κίνησή σου...

newsit.gr