Latest News

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

"Μετεξεταστέο" το νέο σχολείο της Ραλλείου...



Στον "αέρα" συνεχίζει να βρίσκεται ακόμα η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος  της Ραλλείου Σχολής...
στον Πειραιά.
Παράλληλα στις 4 Απριλίου 2015 θα κριθεί οριστικά εάν μαθήτριες θα μπορούν να φοιτήσουν ή όχι στο καινούργιο σχολείο τον Σεπτέμβριο. 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ενημέρωση που είχαν  διευθυντής και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημήτριος ΚαλαΪτζίδης και Ιωάννης Παναγιωτόπουλος μετά από την συνάντηση στο ΟΣΚ για το νέο σχολικό κτίριο της Ραλλείου.


Ειδικότερα, ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΚ Ηρακλή Δρούλια, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, στις 10 το πρωί. Στη συνάντηση που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, συμμετείχαν εκτός του κ. Η. Δρούλια, ο νομικός σύμβουλος του ΟΣΚ κ. Κροκίδας, ο κ. Θεοτοκάτος (γενικός διευθυντής) και ο κ. Ζώταλης (μηχανικός). Από την Αντιπεριφέρεια Περαιά συμμετείχε ο κ. Βασιλειάδης ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γαβρίλη (που δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση του έργου) και από τη Ράλλειο οι δύο διευθυντές και οι δύο πρόεδροι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Η ενημέρωση που έγινε κυρίως από τον κ. Η. Δρούλια και τον κ Κροκίδα έριξε περισσότερο φως στο θέμα, κάνοντας ταυτόχρονα σαφές πως η ηγεσία του ΟΣΚ προσπαθεί να υπερασπιστεί με όλους τους νόμιμους τρόπους το δημόσιο χρήμα. Η απαίτηση του εργολάβου να πληρωθούν κάποια χρήματα (600.000€ αρχικά τα οποία μετά από συμφωνία έγιναν 147.000€) έγινε δεκτή, όμως το θέμα έχει κολλήσει διότι ο εργολάβος δεν παραιτείται από το δικόγραφο της προσφυγής του για αναγνώριση της αυτοδίκαιης συντέλεσης της διάλυσης της εργολαβίας.
Το ζήτημα αυτό είναι ο Γόρδιος δεσμός που εμποδίζει τη συνέχιση των εργασιών, οι οποίες – σημειωτέον – έχουν σταματήσει από το τέλος Σεπτεμβρίου 2014. Όπως μας εξήγησαν οι ιθύνοντες του ΟΣΚ είναι στο χέρι του εργολάβου να παραιτηθεί από το δικόγραφο, να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό και να συνεχίσει τις εργασίες. Αν δεν το πράξει μέχρι 4 Απριλίου 2015, αυτόματα κηρύσσεται έκπτωτος και προχωρεί η διαδικασία ανάθεσης του έργου στον 2ο μειοδότη.
Αυτή είναι η διαδικασία. Ωστόσο, για την κοινότητα του Ραλλείου Λυκείου γίνεται σαφές πως αν κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος, είναι αδύνατον (από άποψη χρονικών περιθωρίων) να εγκατασταθούμε στο νέο σχολείο το Σεπτέμβριο, ενώ δεν είμαστε βέβαιοι αν ο εναπομείνας χρόνος, μέχρι το τέλος του έτους που λήγει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, είναι αρκετός για την ολοκλήρωση του έργου, με ότι αυτό επισύρει...".
  
@ Μήπως ο Δήμος Πειραιά (αλήθεια, γιατί δεν έχει πάρει δημόσια θέση για το θέμα;) χρειάζεται να αναλάβει πρωτοβουλία για να λυθεί το πρόβλημα πριν μείνει μετεξεταστέο το νέο σχολείο της Ραλλείου, αλλά και η σοβαρότητα των εμπλεκόμενων στην κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος