Latest News

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Για ποιες προσλήψεις μιλάμε στο Δήμο Πειραιά

Πολύς λόγος γίνεται για τις προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων που προγραμματίζονται να γίνουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στο...
Δήμο Πειραιά.(ΕΔΩ)

Ωστόσο είναι χρήσιμο να διευκρινιστούν ορισμένα πράγματα για να γνωρίζουν κυρίως όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν αιτήσεις για τις προσλήψεις ώστε να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

Κατ' αρχήν, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν σε προσλήψεις προσωπικού εγκρίθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, από τη χθεσινή συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. 
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τελικά θα εγκριθούν ως έχουν τουλάχιστον οι θέσεις εργασίας που ζητά ο Δήμος. 
Όπως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης,τα προς ψήφιση θέματα των προσλήψεων αφορούν τον προγραμματισμό του Δήμου Πειραιά  και τα αιτήματα θα υποβληθούν για έγκριση. 
(Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολή των θέσεων  για το 2015)
Αυτό σημαίνει απλά ότι μπορεί να εγκριθούν όλες ή ένα μέρος των προσλήψεων και μετά θα γίνουν οι σχετικές προκηρύξεις για τις θέσεις εργασίας στο Δήμο Πειραιά.
Όσον αφορά στα κριτήρια της επιλογής του προσωπικού, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Καρβουνάς διευκρίνισε ότι για το  σύνολο -σχεδόν- των προσλήψεων είναι προκαθορισμένα από το ΑΣΕΠ και γίνεται με τη μέθοδο της μοριοδότησης, με εξαίρεση τις δίμηνες συμβάσεις. 
Οι θέσεις εργασίας χρηματοδοτούνται είτε από πόρους του Δήμου είτε κυρίως από προγράμματα ΕΣΠΑ. Κάποια προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη και απλά ανανεώνονται οι συμβάσεις όσων απασχολούνται ήδη ή πρόκειται να καλύψουν ανάγκες από τον Σεπτέμβριο και για 11 μήνες, όπως για παράδειγμα οι θέσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. 
Τέλος, οι προσλήψεις προγραμματίζονται για μέσα στο 2015, αν δεν υπάρξει κανένα απρόοπτο.

@Αυτά για να ξέρετε για ποιες προσλήψεις μιλάνε στο Δήμο Πειραιά...