Latest News

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Στα «μαχαίρια» Κουφοντίνας και Γιωτόπουλος

koufondinas-giotopoulos-650Νέα κόντρα μεταξύ του Δημήτρη Κουφοντίνα και του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου άνοιξε με αφορμή την απεργία πείνας κρατουμένων και καταδικασμένων για...

υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπήκε για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ο οποίος σε επιστολή που υπογράφει από κοινού με το Βασίλη Τζωρτζάτο και συγκρατούμενούς του στην πτέρυγα Ε2 των φυλακών Δομοκού, ασκεί σφοδρή κριτική στους απεργούς αλλά και σε εκείνους που τους συμπαρίστανται με διάφορους τρόπους σύμφωνα με Τα Νέα.
«Η απορία μας μεγαλώνει όταν μαθαίνουμε ότι αυτοαποκαλούνται "αντιεξουσιαστές" και "αναρχικοί". Γιατί αυτοί ήταν πάντα υπέρ της δημοκρατίας. Ενώ εδώ έχουμε σταλινικό καπέλωμα, καθαρό νταβατζιλίκι» λέει ο Γιωτόπουλος. Προσθέτει ότι ενέργειες, όπως οι καταλήψεις, «ζημιώνουν την υπόθεση της κατάργησης των φυλακών τύπου Γ'».
Μια πρώτη απάντηση ήρθε λίγες ώρες μετά με ανάρτηση στον ιστότοπο contrainfo στο οποίο τελευταία δημοσιοποιεί τις απόψεις του ο Κουφοντίνας, συνήθως μαζί με τον Γουρνά.
Σε κείμενο με τον τίτλο «Σε ρόλο βασανιστή ο Ν. Παρασκευόπουλος» γίνεται λόγος για κωλυσιεργία του υπουργού Δικαιοσύνης να προωθήσει το επίμαχο νομοσχέδιο για τις φυλακές στη Βουλή, πράγμα που «συνιστά τακτική βασανιστή έναντι πολιτικών κρατούμενων», αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το υστερόγραφο: «Γιωτόπουλος και Τζωρτζάτος με ένα αηδιαστικό κείμενο που έστειλαν στο "Έθνος"" καταγγέλλουν την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων και γλείφουν πατόκορφα το ΣΥΡΙΖΑ. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Ούτε το σάλιο για να τους φτύσεις δεν αξίζουν».