Latest News

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Η φωτογραφία των οπαδών που σαρώνει διαδίκτυο

Χαμός σε αγώνα μπέιζμπολ – Η φωτογραφία που θυμίζει αναγεννησιακό πίνακα και… σαρώνει
Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μία φωτογραφία από αγώνα μπέιζμπολ την οποία οι χρήστες των social media έχουν χαρακτηρίσει ως...
αναγεννησιακό πίνακα.
Και αν την παρατηρήσει κανείς, σίγουρα θα συμφωνήσει με το αναγεννησιακό της μοτίβο. Οι χαρακτήρες τις εν λόγω φωτογραφίας έχουν στοιχεία της καλλιτεχνικής καινοτομίας των αναγεννησιακών ζωγράφων οι οποίοι κατάφεραν να συνδυάσουν χρώμα, προοπτική και παράδοξο.
Παρότι με την πρώτη ματιά αυτό που μας τραβά την προσοχή είναι το τεράστιο μπαστούνι που έχει εκσφενδονιστεί και σπάει το σαγόνι του κυρίου στο κέντρο της φωτογραφίας, αν αφιερώσουμε μερικά δευτερόλεπτα και στους υπόλοιπους εικονιζόμενους θα έρθουμε αντιμέτωποι με το παράδοξο και την «τρέλα» που παρουσιάζεται μέσα σ’ αυτή.
Δύο άντρες και δυο γυναίκες προσπαθούν να φυλαχτούν από το μπαστούνι με μια έκφραση πανικού στα πρόσωπά τους, ένας ακόμα κοιτάζει ατάραχος και ένας τρίτος μοιάζει να… μουντζώνει το φακό παρότι ο ίδιος απλά προφυλάσσει τον εαυτό του από πιθανό χτύπημα. Μέσα στο χάος αυτό, μια κυρία εξακολουθεί να τρώει ατάραχη, δύο μικρά κοριτσάκια χαζεύουν στο άπειρο και ένα ακόμα παιδί είναι σα να… τρέχει μέσα στον «πίνακα», δίνοντας μας την εντύπωση πως θέλει να τρέξει έξω απ’ αυτόν.
Κάπως έτσι, είμαστε βέβαιοι πως δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη φωτογραφία, την οποία θα ξεχάσουμε τόσο εύκολα.Χαμός σε αγώνα μπέιζμπολ – Η φωτογραφία που θυμίζει αναγεννησιακό πίνακα και… σαρώνει