Latest News

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Απολογούνται σήμερα η Αγγελική και ο "Ιάσονας"

Απολογούνται σήμερα η Αγγελική και ο "Ιάσονας"Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα η νεαρή φοιτήτρια Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία θεωρείται πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση...
του Χριστόδουλου Ξηρού. 


Επίσης θα πολογηθεί και ο  39χρονος «Ιάσονας», ο οποίος φέρεται ως εκ των βασικών συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού.
Η 22χρονη φοιτήτρια συνελήφθη από τις αρχές στη Σαλαμίνα και βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες κακουργηματικού  χαρακτήρα που αφορούν στη συμμετοχή της σε τρομοκρατική οργάνωση. Με ενδιαφέρον αναμένουν οι αρχές τη στάση που θα κρατήσει η νεαρή γυναίκα κατά την απολογία της, αν δηλαδή θα μιλήσει για όλα όσα της καταλογίζονται ή θα αρνηθεί.
Η Αγγελική Σπυροπούλου συνελήφθη βάση εντάλματος που εξέδωσε ο ανακριτής και ήταν καταζητούμενη για τις αρχές ως  συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και των φυλακισμένων μελών  της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Κρύβονταν στο σπίτι της 60χρονης  μητέρας του Γεράσιμου και Χρήστου Τσάκαλου, οι οποίοι εκτίουν πολυετή κάθειρξη στον Κορυδαλλό για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Ο 39χρονος «Ιάσονας» φέρεται ως στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού και γενετικό υλικό του εντοπίστηκε σε εμπρηστικούς μηχανισμούς.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή η 36χρονη που φέρεται να είχε ρόλο «ταχυδρόμου» στην όλη υπόθεση.
Τέλος,  ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή και ένας ακόμη 32χρονος που φέρεται ως συνεργός του Ξηρού.