Latest News

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Όμηρος ακροαριστερών εισαγγελέας – Απειλούν να τον σκοτώσουν [εικόνες]

eisaggeleas-omiros-tourkia-650
Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και δείχνουν τον εισαγγελέα της υπόθεσης του Μπερκίν Ελβάν να κρατείται όμηρος με ένα πιστόλι στον κρόταφο, από μέλη της ακροαριστερής...

τουρκικής οργάνωσης DHKP-C.
Στις εικόνες φαίνεται το μέλος της οργάνωσης να έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο του Μεχμέτ Σαλίμ και να το έχει φιμώσει με ένα μαντήλι. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, μέλη της  μαρξιστικής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), η οποία έχει διεξάγει πολλές επιθέσεις στην Τουρκία από τη δεκαετία του 1990, εισέβαλαν στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν ο εισαγγελέας.

Άρχισαν να πυροβολούν και το κτήριο άδειασε. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν πάει στο σημείο. Στις 12:36 έπιασαν όμηρο τον Σαλίμ στον έκτο όροφο του κτηρίου και απειλούν να τον σκοτώσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Οι δράστες, μάλιστα, έχουν δώσει χρονικό περιθώριο μόλις τριών ωρών. Μια ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί σε έναν ιστότοπο που πρόσκειται στο DHKP-C αναφέρει ότι η οργάνωση δίνει διορία ως τις 15:35 (ώρα Ελλάδας) στους αστυνομικούς που ευθύνονται για τον θάνατο του νεαρού αγοριού να «ομολογήσουν δημοσίως» την πράξη τους, διαφορετικά θα σκοτώσουν τον εισαγγελέα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος Μπερκίν Ελβάν είχε τραυματιστεί από την αστυνομία κατά την διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του Ιουνίου του 2013 και κατέληξε τον Μάρτιο του 201 από τα τραύματα του. Ο 15χρονος είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από το περίβλημα ενός δακρυγόνου και παρέμεινε σε κώμα για 269 μέρες.