Latest News

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Δραματικό φινάλε στην ομηρία της Κωνσταντινούπολης – Νεκρός ο εισαγγελέας και 2 δράστες [εικόνες & βίντεο]

Δραματικό τέλος στην ομηρία της Κωνσταντινούπολης –Νεκρός ο εισαγγελέας και 2 δράστες [εικόνες & βίντεο]Με τραγικό τρόπο μπήκε τέλος στην ομηρία εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ νεκροί έπεσαν και...
δύο δράστες.
Κατά την αιματηρή εισβολή της αστυνομίας στο κτίριο που κρατούνταν ο εισαγγελέας επί ώρες από μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), σκοτώθηκαν δύο δράστες από την ανταλλαγή πυρών, ενώ το θύμα βρέθηκε βαριά τραυματισμένο. Ο εισαγγελέας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε. Το θάνατό του ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter.
Τον θάνατο του εισαγγελέα Μεμέτ Σελίμ Κιράζ επιβεβαίωσαν γιατροί. Ο εισαγγελέας «ήταν τραυματισμένος βαριά όταν διακομίστηκε (στο νοσοκομείο)... τον χάσαμε παρ' όλες τις προσπάθειές μας», ανέφεραν σε μια συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά. Ο εισαγγελέας έφερε τραύματα από πυροβολισμούς, τρία στο κεφάλι και δύο στο σώμα, ενώ η αστυνομία επενέβη μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.
Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, καθώς, η τουρκική κυβέρνηση έχει επιβάλει μπλακ άουτ και δεν επιτρέπει να κυκλοφορήσει καμία είδηση για την υπόθεση αυτή, η αστυνομία εισέβαλε στο χώρο, από όπου ακούστηκαν εκατοντάδες πυροβολισμοί, ενώ έβγαινε καπνός από το κτίριο.
Πρόκειται για τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, φωτογραφίες του οποίου υπό την απειλή όπλου ανήρτησαν οι δράστες στο Twitter. Μάλιστα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι ένοπλοι τοποθέτησαν στους τοίχους σημαίες της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C.
Τι ζητούσαν οι ακροαριστεροί
Η τουρκική Hurriyet αναφέρει ότι οι δράστες είχαν δώσει προθεσμία μέχρι τις 15:35 για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Σε διαφορετική περίπτωση υποστήριζαν ότι θα σκότωναν τον εισαγγελέα.
Οσον αφορά τα αιτήματά τους, απαιτούσαν να εμφανιστούν οι αστυνομικοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και να απολογηθούν δημόσια. Από την πλευρά του, πάντως, ο πατέρας του 15χρονου φώναζε «Αφήστε τον ελεύθερο». «Ο γιος μου πέθανε. Κανένας άλλος δεν πρέπει να πεθάνει» δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να χυθεί άλλο αίμα. Μέχρι σήμερα το μόνο που έχω απαιτήσει είναι δικαιοσύνη και το μόνο που θέλω είναι μια δίκαιη δίκη» φαίνεται πως δήλωσε ο άτυχος πατέρας σύμφωνα με όσα έγραψε στο twitter του ο  Hüseyin Aygün, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), οποίος ισχυρίζεται ότι μίλησε μαζί του.


Δείτε τον εισαγγελέα να εισάγεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση και τους πυροβολισμούς