Latest News

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

1 εκατ. ευρώ στη ΝΕΛ για τους απλήρωτους ναυτικούς

Εκταμιεύτηκε 1 εκατ. ευρώ στη ΝΕΛ για τους απλήρωτους ναυτικούς Το ποσό του 1.061.666,81 ευρώ για την ενδοκυκλαδική συγκοινωνία υπέρ της εταιρείας «ΝΕΛ Α.Ε.», για να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους απλήρωτους ναυτικούς της...
εκταμιεύτηκε σήμερα.

Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και μετά από συνεχείς παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών και συνάντησή με τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Μάρδα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θόδωρου Δρίτσα.

«Πρώτη προτεραιότητα του κ. Δρίτσα» τονίζεται στην ανακοίνωση «αποτελεί η οριστική επίλυση του προβλήματος της απλήρωτης ναυτικής εργασίας».

«Από την πλευρά του κ. Δρίτσα»,όπως σημειώνεται, «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το ποσό που θα λάβει τελικά η εταιρεία ΝΕΛ Α.Ε. για να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους απλήρωτους ναυτικούς της, να είναι το μεγαλύτερο δυνατό. Ωστόσο, το τελικό ποσό που θα καταβληθεί στην εταιρεία ΝΕΛ Α.Ε., είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του αναπληρωτή υπουργού κ. Δρίτσα και θα διαμορφωθεί με απόφαση των φορολογικών αρχών και της αρμόδιας εφορίας, μετά από τον υπολογισμό των υποχρεώσεων της ΝΕΛ απέναντι στο ελληνικό δημόσιο».