Latest News

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Για 147.000 ευρώ κινδυνεύει να μην γίνει ποτέ το σχολείο της Ραλλείου!






Την στιγμή που το Γυμνάσιο και Λύκειο της Ραλλείου πληρώνουν ενοίκια 30.000 ευρώ το μήνα, οι εργασίες του νέου σχολείου σταμάτησαν γιατί υπάρχει μια διαφορά 147.000 ευρώ ανάμεσα στον ΟΣΚ και τον εργολάβο που...
κηρύχθηκε έκπτωτος!
Αυτό τουλάχιστον τονίζουν με ανακοίνωσή τους, οι πρόεδροι του Ραλλείου Λυκείου και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Ραλλείου Λυκείου , Δρ Δημήτριος Καλαϊτζίδης και   Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι καταγγέλλουν ως «ύποπτη» την απόφαση έκπτωσης του εργολάβου  και καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας , να παρέμβει άμεσα και να ξαναρχίσουν άμεσα οι εργασίες.
Το θέμα της παύσης των εργασιών  για την ανέγερση του νέου σχολείου είναι μείζον και  τείνει να εξελιχθεί σε σκάνδαλο, ενώ προκαλεί εντύπωση η αδιαφορία των αρμόδιων φορέων  (Δήμος Πειραιά,Υπουργείο Παιδείας, ΟΣΚ, βουλευτές κα) που δεν λένε κουβέντα για την παύση των εργασιών με εξαίρεση (ΕΔΩ)


Η ανακοίνωση 
Για το θέμα της οριστικής παύσης των εργασιών μας ενημέρωσαν οι ιθύνοντες της σχολής με την παρακάτω ανακοίνωση:
"Πληροφορηθήκαμε την οριστική παύση των εργασιών ανέγερσης του νέου διδακτηρίου του Ραλλείου Γυμνασίου και του Ραλλείου Λυκείου Θηλέων Πειραιά, λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών.
Αρμόδια υπηρεσία είναι οι «Κτηριακές Υποδομές» (πρώην ΟΣΚ) των οποίων Διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Η. Δρούλιας. Το Δ.Σ. των Κτηριακών Υποδομών, με αιφνιδιαστική απόφασή του, κήρυξε έκπτωτο τον εργολάβο που κατασκευάζει το νέο διδακτήριο του Ραλλείου Γυμνασίου και του Ραλλείου Λυκείου Θηλέων Πειραιά. Το κτήριο είναι ολοκληρωμένο και μένουν εργασίες εσωτερικές, καθώς και η διαμόρφωση της αυλής.
Ως λόγος κήρυξης έκπτωτου του εργολάβου φέρεται μια οικονομική διαφορά μεταξύ ΟΣΚ και εργολάβου (αναγνωρισμένη) ποσού 147.000€.
Δεδομένου ότι η κήρυξη του εργολάβου ως έκπτωτου απαιτεί δικαστικές ενέργειες, οι οποίες θα χρονίσουν, εύλογα συμπεραίνει κανείς ότι το έργο της κατασκευής των διδακτηρίων θα παραμείνει ημιτελές εις το διηνεκές.
Τα δύο σχολεία μας στεγάζονται σε μισθωμένες πολυκατοικίες στον Πειραιά και καταβάλλουν ενοίκιο 30.000€ το μήνα. Πόσο ορθολογική είναι μια απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΚ, η οποία παρατείνει επ’ αόριστον τη συνέχιση της καταβολής μισθωμάτων για τα δύο σχολεία, όταν το ποσό της διαφοράς αντιστοιχεί σε (μόλις) 5 μήνες; Αξίζει άραγε τον κόπο η ουσιαστική ακύρωση ενός έργου για το οποίο ήδη έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ, για το ποσό της διαφοράς των 142.000 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί πολλαπλάσιο για μισθώματα; Επειδή η προφανής λογική απάντηση είναι ότι η απόφαση αυτή δεν είναι ορθολογική, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά περί των κινήτρων και σκοπιμοτήτων, που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από την απόφαση αυτή.
Καλούμε τους Υπουργούς Υποδομών και Παιδείας να παρέμβουν άμεσα, ώστε να ανακληθεί η ύποπτη απόφαση έκπτωσης του εργολάβου, να διευθετηθεί η μικρή διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών και να ξαναρχίσουν άμεσα οι εργασίες ολοκλήρωσης των δύο σχολικών κτηρίων. Κάθε καθυστέρηση κοστίζει και αυτό το κόστος το επωμίζεται ο ελληνικός λαός που υποφέρει φρικτά από την κρίση εδώ και χρόνια. Δεν δικαιούται κανένας να διαχειρίζεται με ανορθολογικό και προβληματικό τρόπο τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Η κοινότητα των Ραλλείων Σχολείων (Γυμνασίου και Λυκείου) απαιτεί άμεση επίλυση του προβλήματος ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο στα νέα διδακτήρια
Οι πρόεδροι
  • Του Ραλλείου Λυκείου Δρ Δημήτριος Καλαϊτζίδης                                    
  •   του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Ραλλείου Λυκείου Ιωάννης Παναγιωτόπουλος
@ Μα δεν υπάρχει κανείς να δώσει λύση στο πρόβλημα και να ολοκληρωθεί το νέο σχολείο της Ραλλείου;