Latest News

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Το "TANGO" των επιχειρημάτων Σταθάκη - Μώραλη


Ο Θοδωρής Δρίτσας απουσίαζε δικαιολογημένα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και η Μαρία Σταθάκη βρήκε την ευκαιρία να τα...
δώσει όλα!
Η δημοτική σύμβουλος με το "Λιμάνι της Αγωνίας" φάνηκε ότι ήταν η πιο διαβασμένη από την αντιπολίτευση κι έκανε την πιο "ψαγμένη" κριτική στον προϋπολογισμό του Δήμου Πειραιά για το 2015. Μίλησε αρκετή ώρα, δεν άφησε σχεδόν τίποτα χωρίς να το σχολιάσει πολιτικά. Αναφέρθηκε από ποσά σε συγκεκριμένους κωδικούς μέχρι το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" με τα γνωστά 11 βήματα για την ανάπτυξη της πόλης.
Ωστόσο η κριτική της έμοιαζε να είναι λιγάκι υπερβολική για μια δημοτική αρχή που κατέθεσε τον πρώτο προϋπολογισμό της πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στον πιο υπερχρεωμένο δήμο της χώρας. 
Δεν είναι τυχαίο ότι στη δευτερολογία του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης βρέθηκε ν' απαντά ουσιαστικά μόνο στην Μαρία Σταθάκη, καθώς οι υπόλοιπες τοποθετήσεις ήταν περισσότερο γενικές και αόριστες. 
Ο δήμαρχος είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς να υλοποιηθεί ολόκληρο πρόγραμμα πενταετίας μέσα στον πρώτο χρόνο θητείας της δημοτικής αρχής. Και δεν είχε άδικο ως ένα σημείο, αλλά, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, έβαλαν ψηλά το πήχη προεκλογικά και οι απαιτήσεις των δημοτών είναι μεγάλες, αλλά είναι κατανοητό ότι είναι ακόμα νωρίς να γίνουν πράξεις όλες οι δεσμεύσεις.
@ Πάντως, η ανταλλαγή επιχειρημάτων ανάμεσα στον Γιάννη Μώραλη και τη Μαρία Σταθάκη ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτικά στιγμές του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά...