Latest News

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αλέκος Αλεξανδρής: Ο Ολυμπιακός έχει χάσει το DNA του – Τι λέει για Περέιρα και Μίτσελ

Αλέκος Αλεξανδρής:  Ο Ολυμπιακός έχει χάσει το DNA του – Τι λέει για Περέιρα και Μίτσελ
Για την μεγάλη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός μετά την ήττα στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο Αλέκος Αλεξανδρής μιλώντας στο...

NovaΣΠΟΡ FM 94,6.
Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στην κατάσταση του συλλόγου, τονίζοντας τις διαφορές που υπάρχουν συγκριτικά με παλιά, ενώ μίλησε και για την παρουσία του Περέιρα στον πάγκο.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Αλέκος Αλεξανδρής στην εκπομπή του Γιώργου Χελάκη:

«Από αυτό τον Ολυμπιακό λείπουν οι παίκτες προσωπικότητες που θα πάρουν στην πλάτη τους την ομάδα. Θα πρέπει να συγκεντρωθούν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, γιατί ακολουθεί δύσκολη συνέχεια».
Για το αν περίμενε τόσο υποτονικό επιθετικά τον Ολυμπιακό:
«Αν δούμε το θέμα με ψυχρή λογική, πέρα από συναισθηματισμούς, ο Ολυμπιακός του Περέιρα είναι της νοοτροπίας “να μη δεχτώ γκολ” και της νίκης με μισό γκολ. Δεν έχει καμία σχέση η ομάδα αυτή με την ομάδα του Μίτσελ. Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει πρόβλημα όταν έχει απέναντι του ομάδες που πιέζουν και δημιουργούν. Φαίνεται πως δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Αν εξαιρέσεις τον Ντομίνγκεζ που είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης του Ολυμπιακού και ίσως τον Φορτούνη, δεν υπάρχει άλλος παίκτης στο ρόστερ αυτή τη στιγμή που να μπορεί να δώσεις λύσεις στην ομάδα επιθετικά. Να πάρει την μπάλα όταν αυτή “καίει” και να κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του. Φαίνεται στο αγωνιστικό πλάνο ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι μια ομάδα που μπορεί να κρατήσει την κατοχή της μπάλας όταν πιέζεται».
Για τα προβλήματα που δείχνει ο Ολυμπιακός στην άμυνα:
«Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα του λάθους και όταν είσαι πιο κοντά στην περιοχή σου τόσο πιο σημαντικό είναι το λάθος . Όταν τα λάθη τα κάνουν οι κεντρικοί αμυντικοί σου είναι ακόμα χειρότερο. Ένα λάθος μπορεί να συμβεί αλλά όταν επαναλαμβάνεται τότε κάτι δεν πάει καλά. Φταίνε τα πρόσωπα; Φταίει συνολικά η αμυντική λειτουργία της ομάδας; Είναι κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξει το τεχνικό τιμ και να βρει τι πάει λάθος».
Για την εικόνα του Ολυμπιακού γενικότερα:
«Γενικά αυτή η ομάδα δείχνει να έχει χάσει κάτι από το DNA του Ολυμπιακού. Το DNA του Ολυμπιακού δε συμβαδίζει με την νοοτροπία που έχει η ομάδα. Νομίζω πως λείπει το δέσιμο της ομάδας με τον κόσμο. Ο κόσμος δεν έχει είδωλα όπως είχε πριν από μια δεκαετία. Πριν κάποια χρόνια σε μια δύσκολη στιγμή θα έβγαινε κάποιος από τους αρχηγούς να μιλήσει και ο κόσμος θα τον πίστευε. Τώρα αυτό δε συμβαίνει. Το βλέπεις ότι ακόμα και στους αρχηγούς ο κόσμος στο πρώτο λάθος θα σφυρίξει. Από την άλλη έχει και ο κόσμος τα δίκια του γιατί είδαμε φέτος παίκτες να παίζουν καλά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και η απόδοσή τους να πέφτει στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Όσο κερδίζει η ομάδα όλα είναι καλά αλλά όταν έρχονται τα δύσκολα παιχνίδια και η ομάδα δεν ανταποκρίνεται υπάρχει πρόβλημα»
Για την επιμονή του Περέιρα με τον Αφελάι:
«Όταν έγινε η μεταγραφή το καλοκαίρι ήμουν από τους πρώτους που είπα ότι δεν ήταν σωστή κίνηση και πέσανε να με φάνε. Λες και ήμουν εχθρός του Ολυμπιακού. Κατηγορήθηκα για αυτό. Σαν να έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση ότι όποιος κάνει κριτική είναι εχθρός του Ολυμπιακού. Εγώ δεν μπορώ να χαϊδέψω αυτιά. Έχω περάσει από αυτή την ομάδα και αυτό δε νομίζω ότι είναι κάτι που εκφράζει αυτή την ομάδα».
Για τον νέο προπονητή:
«Είναι πολύ δύσκολο και για τον προπονητή να έρθει στα μέσα της σεζόν. Καθώς πρέπει να περάσει τα στοιχεία που θέλει από τη μια πλευρά από την άλλη όμως πρέπει να πάρει και τα αποτελέσματα. Όσο και να λέει ο κόσμος ότι θέλει να βλέπει ποδόσφαιρο αν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά τότε το κακό είναι διπλό. Πρέπει βέβαια να κατανοήσουμε όλοι τι θέλουμε τελικά σαν ομάδα και αυτό θα πρέπει να το περάσουν στο νέο προπονητή αυτοί που είναι δίπλα του».
Για το αν μπορούν να ανατρέψουν οι παίκτες αυτό το κακό αποτέλεσμα:
«Δεν είναι κάτι που μπορώ να μαντέψω. Δεν γνωρίζω τις προσωπικότητες των παικτών, δεν είμαι μέσα στα αποδυτήρια. Θα πρέπει να έχουν αρκετή ψυχική δύναμη για να το καταφέρουν γιατί είναι δύσκολο. Πρέπει να συγκεντρωθούν άμεσα γιατί έρχεται μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών και σε αυτά θα κριθεί όλη η χρονιά. Κακά τα ψέματα δεν έχει κριθεί κάτι ακόμα ούτε στο πρωτάθλημα. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δείξουν τι μπορούν και τι όχι».