Latest News

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Αλαφούζος κατά Μαρινάκη: "Πληρώνει μπράβους από το Champions League"

Μετωπική επίθεση στον Ολυμπιακό και στον Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος. Απίστευτες ατάκες από τον πρόεδρο...
του Παναθηναϊκού.
 Οι μπράβοι, οι "δορυφόροι" και οι παράνομες ενέργειες. "Έχουμε την καλύτερη ομάδα" υποστήριξε, οι αποκαλύψεις για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.
Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος:
"Θα κάνουμε και έφεση για την απόφαση, θεωρούμε άδικη την ποινή που πήραμε. Δεν καταλαβαίνω τι άλλο θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει που δεν κάναμε.
Στη σύσκεψη ασφαλείας βγήκαν τα μέτρα τάξης, πρόκειται για ένα χαρτί που περιγράφει πού θα είναι οι φιλοξενούμένοι, που θα είναι η αστυνομία κτλ. Αυτά τα μέτρα τάξης αν τα παραβιάσεις, αν υπάρχουν φόνοι, θύματα, θα έχεις σοβαρές τιμωρίες.
Εκεί περιγράφηκε πως η αποστολή του Ολυμπιακού και ο πρόεδρός του θα πήγαιναν σε ένα συγκεκριμένο μπουθ. Είχαμε μάλιστα καλύψει τα μπουθ για να μη φαίνεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, που οι οπαδοί μας του έχουν μεγάλη συμπάθεια".

"Ενημερώθηκα την Κυριακή πως ο Μαρινάκης θέλει να μπει στο γήπεδο"

"Την Κυριακή το πρωί γίνεται σύσκεψη και με παίρνουν τηλέφωνο οι συνεργάτες μου και μου λένε πως ο Μαρινάκης θέλει να μπει στο γήπεδο. Είπαμε πως ήταν αδύνατο, αναζήτησα και τον εισαγγελέα τον κύριο Σιμιτζόγλου, και είχα ζητήσει και τον κύριο Κοντονή. Τους είπα πως θεωρώ επικίνδυνο να γίνει το παιχνίδι με την παρουσία του Μαρινάκη στον πάγκο και ότι θα ήταν δύσκολο να αποφευχθούν τα επεισόδια.
Σκεφτήκαμε να στείλουμε και μία επιστολή όπου να πούμε πως είναι καλύτερο να εκκενωθεί το γήπεδο παρά να γίνει το ματς με τον Μαρινάκη παρόντα στον πάγκο. Το στείλαμε εκείνο το κείμενο στις 4 το απόγευμα.
Δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω περιμένουν οι αρχές, οι κυβερνήσεις, η αστυνομία, για να καταλάβουν ότι μία ομάδα έχει κάνει τα πάντα για να προστατέψει το γήπεδο".

"Σκέφτηκα να μην αγωνιστούμε"

"Σκέφτηκα να βάλω την ομάδα να μην παίξει αλλά θα υπήρχαν συνέπειες βαθμολογικές.
Ο κυρίος Αρκουμάνης, ο ταξίαρχος, έχει ιδιαίτερη αντιπάθεια στον Παναθηναϊκό. Θα κάνουμε μηνυτήρια αναφορά, δεν έπεσαν ποτέ οι δύο μολότοφ όπως γράφτηκε".
Δεχτήκαμε επίθεση από τον ΟΦΗ, όπως δεχόμαστε συστηματικά. Δεν ανεχόμαστε να είμαστε εμείς οι βλάκες και να υπάρχουν ομάδες που δεν πληρώνουν τους παίκτες τους και κοροϊδεύουν και αποτελούν δορυφόρους".

"Θες να σε πλακώσω στο ξύλο ή να σε μπουγελώσω;"

"Κλιμακώθηκε η συζήτηση με τον ΟΦΗ και φτάσαμε στη Λεωφόρο. Ο κύριος Μαρινάκης μου είπε ότι όλο αυτό είναι σκηνοθετημένο και ότι εμείς τα οργανώσαμε όλα. Μου είπε ότι είχαμε κόμπλεξ με τη Ριζούπολη. Ανέβηκαν οι τόνοι, ο κύριος Μαρινάκης μονολογούσε. Πριν από τις βρισιές μου είπε θες να σε πλακώσω στο ξύλο ή να σε μπουγελώσω;"
Με μπουγέλωσε όταν του είπα πως χάσατε δίκαια κύριε Μαρινάκη στη Λεωφόρο, για αυτό δεν σας αρέσει στη Λεωφόρο. Ακολούθησε οχετός ύβρεων. Θα έχουμε σύντομα τα πρακτικά, θα βγουν γρήγορα στη φόρα.
Του απάντησε ο Βασίλης Κωνσταντίνου και ξαφνικά εμφανίζεται ένας τύπος που έρχεται και ρίχνει ένα κροσέ στον Βασίλη και τον ξάπλωσε στο πάτωμα. Η Super League δεν έχει αντιδράσει ακόμα, κάποιοι φοβούνται και κάποιοι είναι συνεργοί της αλητείας. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί.
Δεν ξέρω αν έχω ξεχάσει και κάτι άλλο. Έχουμε κάνει ήδη μηνύσεις, πήγαμε στη Γενική Ασφάλεια με τον κύριο Κωνσταντίνου, ξεκινήσαμε την διαδικασία του αυτοφόρου αλλά κρύφτηκαν όλοι αυτοί για να μη συλληφθούν. Ο κύριος Κωνσταντίνου πήγε στο Υγεία και έκανε εξετάσεις για να μην αμφισβητηθούν τα τραύματά του. Κάποιοι δεν το πιστεύουν ακόμα αυτό. Πόσο βλάκες μπορεί να είναι κάποιοι; Και η προπαγάνδα ξεπερνάει τα όριά της!".

"Σχέση του κυρίου Μαρινάκη με παράνομες ενέργειες"

"Έχει φανεί η σχέση του κυρίου Μαρινάκη με παράνομες ενέργειες καθώς γνώριζε τον μπράβο που χτύπησε τον Βασίλη Κωνσταντίνου.
Η Superleague σφυρίζει αδιάφορα και κάνει Δ.Σ. σαν να μην τρέχει τίποτα.
Όταν έχει διακοπεί το πρωτάθλημα επειδή θεωρεί το Υπουργείο ότι οι εξελίξεις είναι τέτοιες που απαιτούν να διακοπεί δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι η Super League σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Στείλαμε γραπτώς τις θέσεις μας για να τις έχουν. Όχι ότι γίνεται και τίποτα πάντως".

"Άδικη και ακραία η τιμωρία... Ιερή αγελάδα ο Ολυμπιακός"

"Νομίζουμε ότι η τιμωρία ήταν άδικη και ακραία, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αρχές δεν άκουσαν τις εισηγήσεις μας. Ήταν αδύνατο να αλλάξουμε τα μέτρα ασφαλείας, ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα σουλατσάριζε. Αν μας είχαν πει ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα ερχόταν να κάνει βόλτες πάνω-κάτω θα παίρναμε άλλα μέτρα. Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα. Η βία ήταν καταδικαστέα. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση και το θυμό, όμως όποιος ασκεί βία την πληρώνει.

"Πληρώνει μπράβους με τα λεφτά του Champions League"

Η μόνη ομάδα που έχει κάνει επεισόδια αλλά δεν τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών είναι ο Ολυμπιακός. Η ιερή αγελάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου που παίρνει κάθε χρόνο 60, 70 εκατομμύρια ευρώ και με αυτά πληρώνει μπράβους είναι ο Ολυμπιακός.
Η κυβέρνηση και ο κύριος Κοντονής έχουν μία ευθύνη. Σεβόμαστε αυτό που λένε πως πρέπει να εξαλειφτεί η βία. Η αδικία του προς τον Παναθηναϊκό είναι πως παρότι είμαστε έντιμοι, έχουμε διαφάνεια και δεν είμαστε μπαμπέσηδες, τιμωρούμαστε. Ο κύριος Κοντονής επανέλαβε πολλές φορές για τα επεισόδια και επηρέασε την πειθαρχική επιτροπή".

"Θα δώσουμε μάχη για τους βαθμούς μας"

"Η βία γεννιέται από την αδικία που αισθάνεται ο κόσμος. Όταν βλέπουμε όλοι τη συστηματική μεροληψία των αρχών υπέρ του Ολυμπιακού. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τη βία.
Έχω την εντύπωση ότι ειλικρινά λέει πως θα κινηθεί κατά της διαφθοράς. Αν συμβεί αυτό χαλάλι η ταλαιπωρία που περνάμε. Θα κάνουμε έφεση, θα παλέψουμε νομικά. Θα δώσουμε μάχη για να πάρουμε πίσω τους βαθμούς μας.
Ξέχασα να μιλήσω για τους διαιτητές και τους παρατηρητές. Δεν θυμάμαι να σας θυμίσω εγώ τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα και τον κύριο Γιάχο. Ο Γιάχος χάρισε το ματς στον Ολυμπιακό και στέρησε τη δυνατότητα από μία επαρχιακή ομάδα να πάρει το τρόπαιο".
Ο παρατηρητής εκείνου του αγώνα δεν είχε γράψει για την επίθεση που είχε γίνει στον κύριο Καυμενάνη στον τελικό. Ο Σπάθας έκανε όργια κατά του Αστέρα στο ματς με τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη φέτος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Αστέρας δεν φωνάζει περισσότερο, τόσο πολλή συμπάθεία έχει στο υπάρχον σύστημα;".

"Αδιαφανής η επιλογή των διαιτητών"

"Είναι απόλυτα αδιαφανής η επιλογή των διαιτητών και οι βαθμολογίες των διαιτητών. Τα ξέρετε όλοι. Το τελευταίο παράδειγμα είναι στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ που τραυματίστηκε ο Γλύκος και τιμωρήθηκαν με 7.000 ευρώ. Εμείς αντίθετα τιμωρηθήκαμε με -3 βαθμούς, 2 ματς κεκλεισμένων και 100.000 ευρώ πρόστιμο.
Στο ματς με τον ΟΦΗ που τραυματίστηκε ο Παπαβασιλείου, ο ΟΦΗ τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 20.000 ευρώ πρόστιμο".

"Αν φύγουμε εμείς είναι σαν να κερδίζει η μαφία"

"Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα. Δεν θα τα παρατήσω ούτε εγώ ούτε ο Παναθηναϊκός. Άλλοι θα πρέπει να φύγουν για να καθαρίσει το πρωτάθλημα. Αν φύγουμε εμείς είναι σαν να κερδίζει η μαφία.
Ανοίξανε αυτό το κουτάκι της Πανδώρας, να δούμε τώρα τα αποτελέσματα".

"Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα"

"Όλα τα σκεφτόμαστε. Εδώ που φτάσαμε σκεφτόμαστε τα πάντα. Ήδη αντιδράμε και ήδη βλέπετε τα αποτελέσματα της αντίδρασης. Θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε τη διαφθορά και να την αποκαλύπτουμε. Παίρνουμε το κόστος. Ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα και αν δεν υπήρχε η συμπάθεια των διαιτητών προς τον Ολυμπιακό που του έχουν χαρίσει βαθμούς και αν δεν υπήρχε η αντιπάθεια των διαιτητών προς τον Παναθηναϊκό που του έχουν στερήσει βαθμούς, ξέρετε ποιός θα ήταν πρώτος τώρα. Εάν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε αδικία και σε κάποια συστήματα που θα έχουν αλλοιώσει, θα έχουν χειραγωγήσει το πρωτάθλημα.
Το να πάμε στον πρωθυπουργό θα ήταν μία κίνηση εντυπωσιασμού, θα ήταν μία έκφραση αγανάκτησης. Οι παίκτες απογοητεύονται όπως και εμείς αλλά τώρα είμαστε πιο δυνατοί για να τελειώσουμε τη δουλειά μας.
Είμαι σε επαφή με τους ποδοσφαιριστές, βλέπω την ομάδα, μιλάω με τους παίκτες. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται έξτρα στήριξη. Ξέρουν ότι ο αγώνας είναι κοινός, είμαστε ενωμένοι, δυναμικοί και επαναλαμβάνω ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα".

"Συνεργασία με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ"

"Υπάρχει συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Αυτή η συνεργασία είναι ευκαιριακή, είναι σε συγκεκριμένα θέματα καθώς δεν παύουμε να είμαστε ανταγωνιστές με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Έχουμε όμως απέναντί μας ένα συγκεκριμένο σύστημα.
Από το να δίνουμε έναν αγώνα συνεχή και αποτελεσματικό, τί άλλο να κάνουμε; Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έλεγαν μεγάλα λόγια και έδιναν υποσχέσεις αλλά δεν έκαναν τίποτα. Ελπίζω με τον κύριο Κοντονή να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αν δεν γίνει η κάθαρση στο ποδόσφαιρο θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Αισιοδοξώ αλλά επειδή έχω υπάρχει αισιόδοξος και άλλη φορά την έχω πατήσει".

"ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός να φτιάξουμε άλλο πρωτάθλημα"

"Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και κάποιες άλλες ομάδες, 6-7, θα μπορούσαμε να έχουμε φτιάξει ένα δικό μας πρωτάθλημα, που να μην έχει σχέση με την UEFA. Ας τους αφήσουμε να παίζουν με τον Πλατανιά, με τον Εργοτέλη, ή τον Τύρναβο που μιλάνε τώρα τελευταία με τα κινέζικα τηλέφωνα....
Ο λόγος που υπάρχουμε εμείς είναι ότι οι οπαδοί, από τους επιχειρηματίες μέχρι τον τελευταίο οπαδό στηρίζουν τον Παναθηναϊκό. Αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί ίσως συναγωνιζόμασταν την ΑΕΚ για το ποιός θα έπαιρνε το πρώτο εισιτήριο για την Α' Εθνική".