Latest News

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

«Ανάσα αξιοπρέπειας» στις πρωτεύουσες των νομών – Και μοτοπορεία στην Αττική

«Ανάσα αξιοπρέπειας» στις πρωτεύουσες των νομών - Και μοτοπορεία στην Αττική
Νέο κάλεσμα για μια «ανάσα αξιοπρέπειας» απευθύνουν για σήμερα πολίτες σε δεκάδες πόλεις...
της χώρας. 
Μετά τις επιτυχημένες διαδηλώσεις της περασμένης Τετάρτης, αλλά και της Πέμπτης 5 του Φλεβάρη, όταν πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν και έδωσαν δυναμικό «παρών» στην κρίσιμη διαπραγμάτευση για τη χώρα μας, το κύμα συνεχίζεται για τρίτη φορά.
«Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, Λευκού πύργου, αλλά και όλων των υπόλοιπων πλατειών της χώρας, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί. Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες αλλά και επιβεβλημένες στην Ευρώπη του Πολιτισμού» είναι το μήνυμα που δίνουν οι διοργανωτές, που δηλώνουν απλοί πολίτες, χωρίς κομματική ιδιότητα και άλλα «οφέλη».
Για την σημερινή εκδήλωση κάλεσμα με επιστολή του από τις Βρυξέλλες κάνει και ο Μανώλης Γλέζος, που απευθύνει προσκλητήριο «όπου γης σ' Ανατολή και Δύση» για συμμετοχή στη νέα συγκέντρωση συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ζητά από όλους «να δείξουν τη συμπαράστασή τους, την αλληλεγγύη τους στον Ελληνικό Λαό που αγωνίζεται ν' ανακτήσει την Ανεξαρτησία του και να βγάλει τη θηλιά που του έχουν φορέσει στο λαιμό οι δανειστές του».
Υπολογίζεται πως την περασμένη Τετάρτη, ενώ στις Βρυξέλλες εξελισσόταν η έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Σύνταγμα διαδήλωσαν ειρηνικά πάνω από 15.000 πολίτες, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Για σήμερα διοργανώνεται επίσης μέσω facebook και μοτοπορεία από τους «Αγανακτισμένους Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας», που θα καταλήξει στο Σύνταγμα οργανώνουν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 την 88η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής.
Στην υπόλοιπη χώρα, πολίτες θα συγκεντρωθούν στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Κόρινθο, το Ναύπλιο, τη Βέροια, την Κέρκυρα, την Σκιάθο, τη Νάουσα, την Χίο, τον Πύργο, τη Λάρισα, το Βόλο, την Καστοριά, την Καβάλα, την Καλαμάτα, την Κάλυμνο, τη Λέσβο, το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, την Πάτρα και τη Λαμία.