Latest News

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Γκρίνια Γεννηματά για το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου

Η κόντρα Βενιζέλου - Γεννηματά. Παραιτούμαι τώρα αν ..Γκρίνιες έφερε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με τη Φώφη Γεννηματά να διατυπώνει ενστάσεις σε ό, τι αφορά στην διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την επόμενη μέρα...
στο  κόμμα.
Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε, κατόπιν αυτού, να συγκληθεί η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή στις 27 Φεβρουαρίου και στα μέσα Μαρτίου η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου με τη συμμετοχή επιπλέον των γραμματέων των νομαρχιακών επιτροπών, της γραμματείας της δημοκρατικής παράταξης και των στελεχών που έδωσαν από την πρώτη γραμμή τη μάχη των εκλογών, αλλά και των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι στο συνέδριο θα λήξει η θητεία του και ότι ο νέος Πρόεδρος θα εκλεγεί από τη βάση με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας. Όπως  επανέλαβε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το συνέδριο τοποθετήθηκε στις 15 Μαΐου,  ώστε στο μεταξύ να έχει αποσαφηνισθεί το τοπίο σε σχέση με την πορεία της χώρας, αλλά και για να διαμορφωθούν συνθήκες που θα καθιστούν ευκολότερη την επαφή του ΠΑΣΟΚ με την ευρύτερη κοινή γνώμη και ειδικότερα με τους πολίτες που τοποθετούνται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης.

Οι διαφωνίες της Φ. Γεννηματά

Με την εισήγηση του κ. Βενιζέλου συμφώνησαν όλα τα μέλη του ΠΣ με εξαίρεση την κα Φώφη Γεννηματά που πρότεινε να μη διεξαχθεί συνέδριο, αλλά συνδιάσκεψη, μετά την οποία να διεξαχθεί η διαδικασία εκλογής από τη βάση του νέου προέδρου και αυτός να προσδιορίσει μετά το χρόνο και το πλαίσιο διεξαγωγής του συνεδρίου.
Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του κόμματος σημείωσε πως η διαφωνία της κα. Γεννηματά είναι θεμιτή, την επέκρινε όμως γιατί όπως είπε άφησε υπόνοιες σε ό, τι αφορά την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου. Όπως ανέφερε είναι απολύτως απαράδεκτη η αναφορά της κας Γεννηματά, σύμφωνα με την οποία η απόφαση για διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου μπορεί να σημαίνει ότι ο κ. Βενιζέλος μετέβαλε άποψη ως προς την αποχώρησή του. Πρόκειται όπως είπε για αναφορά απολύτως ασύμβατη με το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι εξελίξεις σε σχέση με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ και την κατ' επανάληψη τονισθείσα επιθυμία του κ. Βενιζέλου να αποχωρήσει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως αν η εισήγησή του δεν γίνει δεκτή, παραιτείται από τη θέση του προέδρου ακόμη και τώρα.
Με το τέλος της συνεδρίασης η Φώφη Γεννηματά διευκρίνισε πως παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά της και ότι δεν ήθελε να θέσει παρόμοιο ζήτημα.