Latest News

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Φρίκη: Οι τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανό τον πιλότο! (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Φρίκη: Οι τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανό τον Ιορδανό πιλότο!Ύστερα από την αποτρόπαια εκτέλεση και του δεύτερου Ιάπωνα ομήρου, Κέντζι Γκότο, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι εξτρεμιστές υλοποίησαν τις απειλές τους για τη θανάτωση του...
Ιορδανού πιλότου.

Σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya, ο νεαρός Ιορδανός Μουάθ αλ-Κασάεσμπεχπου κρατείτο όμηρος στη Συρία, θανατώθηκε με τον πιο φρικτό τρόπο.

Αφού οι τζιχαντιστές τον έκλεισαν σε ένα κλουβί, περιέλουσαν το σώμα του με εύφλεκτο υγρό και τον πυρπόλησαν.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο, κυκλοφορεί βίντεο που καταγράφει την εκτέλεσή του και δείχνει το άψυχο σώμα του πιλότου. Ο νεαρός άνδρας έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών τον περασμένο Δεκέμβριο όταν κατέπεσε το αεροσκάφος του στην περιοχή της Ράκα στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος ζητούσε ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή του να αποφυλακιστεί η βομβίστρια Σαντζίντα αλ-Ρισάουι που κρατείται σε φυλακές της Ιορδανίας.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Ιορδανίας είχε ανακοινώσει πως θα εκτελέσει όλους τους κρατούμενους που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση αν ο 26χρονος πιλότος εκτελείτο από τους άνδρες του ΙΚ. 

Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες και έπειτα από την είδηση του θανάτου του Ιορδανού πιλότου, πρόκειται να εκτελεστεί η αλ-Ρισάουι και ακόμα πέντε κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για συνεργασία με το ΙΚ.

Μετά τη δημοσίευση του φρικτού βίντεο, ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας ενημέρωσε την οικογένεια του Ιορδανού πιλότου για το θάνατό του.

Στο διάρκειας 22 λεπτών βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το al-Furqan Media Foundation, που αποτελεί όργανο του Ισλαμικού Κράτους, απεικονίζεται ο Ιορδανός με μώλωπες στα μάτια σε ένα τραπέζι και αργότερα να στέκεται όρθιος στο κλουβί και στη συνέχεια να τυλίγεται στις φλόγες. 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Μπερνατέτ Μίχαν, οι μυστικές υπηρεσίες επιχειρούν να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα του βίντεο, ενώ πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις πράξεις του Ισλαμικού Κράτους, συμπληρώνοντας: «Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων που κρατούνται από το ΙΚ. Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στην κυβέρνηση και τον λαό της Ιορδανίας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτήρισε το βίντεο «δείγμα βαρβαρότητας και αγριότητας», τονίζοντας ότι αν επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του θα «διπλασιάσει την αποφασιστικότητα» της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια στιγμή, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Ιορδανίας μετέδωσε πως ο θάνατος του 26χρονου πιλότου σημειώθηκε τον περασμένο μήνα, διευκρινίζοντας ότι η ακριβής ημερομηνία της εκτέλεσης ήταν η 8η Ιανουαρίου, δηλαδή λίγες ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα απελευθέρωσής του.


 


Σαν να μην έφτανε η φρικιαστική εκτέλεση του Μουάθ αλ-Κασάεσμπεχ, οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους δίνουν αμοιβή ύψους «100 χρυσών δηναρίων» σε όποιον εκτελέσει «σταυροφόρους πιλότους».


 

Συγγενικό πρόσωπο του πιλότου δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν ενημερώσει την οικογένεια για το θάνατο του 26χρονου τις προηγούμενες ημέρες.

Σχετικά με το βίντεο, ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου BBC, Φρανκ Γκάρντνερ, υποστήριξε ότι η δημοσιοποίησή του έχει στόχο να προκαλέσει σοκ, αλλά αποκαλύπτει ότι οι τζιχαντιστές είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν τη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, το βίντεο που είναι γυρισμένο από διάφορες γωνίες και έχει καταγραφεί σε υψηλή ανάλυση, είναι «ντυμένο» με ειδικά εφέ που απαιτούν δουλειά πολλών ημερών, ενώ περιέχει υπότιτλους στα αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά.