Latest News

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ποιος θα φροντίσει τους άστεγους του Πειραιά...


Μια απλή βόλτα στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι η μέριμνα για τους άστεγους είναι...
σχεδόν ανύπαρκτη.
Χαρακτηριστικά αναφέρεουμε ότι όταν πέφτει το σκοτάδι, δύο άστεγοι κάνουν την εμφάνισή τους στην οδό Κολοκοτρώνη, σε απόσταση λίγω μέτρων μακριά από το κέντρο της πόλης. Ο ένας άστεγος κοιμάται  έξω από ένα μικρό καφέ και ο άλλος λίγα μέτρα πιο δίπλα στο υποκατάστημα του Ανδριανόπουλου επι της Κολοκοτρώνη. 
Αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό και δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Πιθανόν να μην το ξέρουν, αλλά τώρα το έμαθαν και ελπίζουμε να κάνουν κάτι. 
Άλλωστε, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά στη Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 9-11. είναι σε ετοιμότητα σε 24ωρη βάση, προκειμένου να υποδεχθεί άστεγους της πόλης, έτσι ώστε να προστατευθούν από την κακοκαιρία.

Φυσικά δεν αρκεί μια ανακοίνωση που μάλλον δεν θα την πληροφορηθούν ποτέ οι άστεγοι της πόλης.  
Εκείνο που θα είχε νόημα, θα ήταν οι αρμόδιοι υπάλληλοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες της ΚΟΔΕΠ πάνε να βρουν τους άστεγους, να φροντίσουν για την περίθαλψή τους και την μετέπειτα υγιή επανένταξη τους στην κοινωνία. 
Η παροχή μέριμνας είναι καθαρά ανθρωποκεντρική υπόθεση και είναι επιτακτική ανάγκη να παρουσιάσει ο Δήμος Πειραιά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Κοινωνικών δράσεων με αρχή, μέση και τέλος, με επίκεντρο την στήριξη των συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη .
@ Αυτά αν θέλουμε να μιλάμε για κοινωνικη πρόνοια στο Δήμο Πειραιά, διαφορετικά θα εξαντλείται απλά σε επίπεδο επικοινωνιακής πολιτικής...