Latest News

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Πλοίο με λαθραία τσιγάρα πιάστηκε στη Μεσσηνία

Στα δίχτυα του λιμενικού πιάστηκε φορτηγό πλοίου που μετέφερε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα...
6.000 χαρτοκιβώτια (master cases). 

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε θαλάσσια περιοχή εντός του Μεσσηνιακού κόλπου πλησίον ακτών Κορώνης με αποτέλεσμα την κατάσχεση του με σημαία Τανζανίας φορτηγού πλοίου “MESOGIOS” καθώς και την σύλληψη έξι αλλοδαπών μελών πληρώματος.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, έλαβε χώρα παρακολούθηση, αρχικά από αεροπλάνο Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ανωτέρω φορτηγού πλοίου στην ως άνω θαλάσσια περιοχή. Στη συντονισμένη επιχείρηση συμμετείχαν ελικόπτερο Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες ομάδα Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (ΚΕΑ) και Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ. με επιβαίνοντες ομάδα Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (ΜΥΑ).

Το εξαμελές αλλοδαπό πλήρωμα και το πλοίο οδηγήθηκαν στο λιμένα Καλαμάτας, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας για τις περαιτέρω ενέργειες

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, ενώ εξελίξεις για την ακριβή ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων και το ύψος των διαφυγόντων δασμών, θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τα στελέχη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση και εξήρε τον επαγγελματισμό και τον άριστο συντονισμό που επέδειξαν, με αποτέλεσμα το Λιμενικό Σώμα να οδηγηθεί σε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία απέναντι στις οργανωμένες μορφές εγκληματικότητας. 

Η εεπιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.