Latest News

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ανεστάλη η ποινική δίωξη για τον Ζαγοράκη


Ανεστάλη προς το παρόν η ποινική δίωξη για τον ΖαγοράκηΜε τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων...
Θεσσαλονίκη, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ηλίας Βιολίδης, κατηγορούμενος για την υπόθεση των χρηματικών «διευκολύνσεων» που φέρεται ότι παρείχε στην ΠΑΕ μέσω τραπεζικών επιταγών.


Να σημειωθεί πως, κατηγορίες για την υπόθεση είχαν αποδοθεί και σε βάρος του πρώην προέδρου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και σημερινού ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, για τον οποίο, όμως, το δικαστικό συμβούλιο ανέστειλε την ασκηθείσα ποινική δίωξη έως ότου αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του.
Η διερεύνηση της υπόθεσης όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκίνησε ύστερα από έλεγχο ορκωτών λογιστών, ενώ ακολούθησε έλεγχος από το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκε έλλειμμα 750.000 ευρώ. Το Σεπτέμβριο του 2012, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Θ. Ζαγοράκη και του Ηλ. Βιολίδη, για τις οποίες οι δύο άλλοτε ισχυροί άνδρες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απολογήθηκαν τον περυσινό Ιανουάριο σε τακτικό ανακριτή. Αφού αρνήθηκαν το κατηγορητήριο, αφέθηκαν ελεύθεροι, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5000 ευρώ έκαστος.