Latest News

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ποιος είναι ο γνωστός επιχειρηματίας του Πειραιά που συνελήφθη για «λάδωμα»...

Ο βραβευμένος νέος επιχειρηματίας από τον Πειραιά, «καινοτόμος» διαχειριστής αποβλήτων και ηλεκτρικής ενέργειας, σύντροφος ή «καλός φίλος» πασίγνωστης τηλεπερσόνας, συνελήφθη...
στην Κέρκυρα.


Ο λόγος είναι ότι προσπάθησε να «λαδώσει» τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.  Με αυτό τον τρόπο επεδίωκε την ακύρωση διαγωνισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων του λιμανιού, που βρισκόταν σε εξέλιξη, και την επαναπροκήρυξή του με ευνοϊκότερους όρους για την επιχείρησή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Νοέμβριο του 2014 ο 38χρονος συνοδευόμενος από την γνωστή παρουσιάστρια, βρέθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου διεξαγόταν εκδήλωση βραβείων επιχειρηματικότητας, και του απονεμήθηκε το βραβείο ανάπτυξης και καινοτομίας.
Ο επιχειρηματίας μαζί με τον μικρότερο αδερφό του διευθύνουν όμιλο εταιρειών με έδρα τον Πειραιά, που δραστηριοποιούνται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, στην αποκομιδή απορριμμάτων, καταλοίπων φορτίου πλοίων από τα λιμάνια, βιομηχανικών απορριμμάτων, και ζωικών αποβλήτων, φυτικών υποπροϊόντων από σούπερ μάρκετ, σφαγεία και κρεαταγορές.   
Σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ο 38χρονος επιχειρηματίας, συνιδιοκτήτης του ομίλου εταιρειών, προσέγγισε τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ) και του πρότεινε 15.000 ευρώ, προκειμένου η επιχείρησή του να έχει ευνοϊκή συμμετοχή σε διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων που ήταν σε εξέλιξη.
Ο 38χρονος επεδίωκε από τον πρόεδρο του Ο.Λ.ΚΕ να ακυρώσει το διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει, τροποποιώντας τους σχετικούς όρους και τις προϋποθέσεις. Ακολούθησαν σειρά «πιεστικών» τηλεφωνικών επαφών του επιχειρηματία προς τον πρόεδρο, ο οποίος ήδη από τις πρώτες είχε απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές καταγγέλλοντας την προσπάθεια χρηματισμού του.
Μετά από οδηγίες αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ο πρόεδρος προσποιήθηκε τον «διεφθαρμένο», που αποδέχεται τον χρηματισμό και έκλεισε ραντεβού με τον 38χρονο σε κατάστημα του νησιού, που είχε γίνει... big brother από ηλεκτρονικά και ανθρώπινα μάτια.  
Προχθές το απόγευμα, συνελήφθη, τη στιγμή που έδωσε 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή του συνολικού ποσού των 15.000 ευρώ που είχε προτείνει ως «μίζα» στον πρόεδρο, χρήματα τα οποία και κατασχέθηκαν.  
Ο συλληφθείς με τη κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος του, για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου, οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.