Latest News

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τι είπαν Αλέξης Τσίπρας-Μίκης Θεοδωράκης


theodorakis-tsipras-570
Περίπου μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι...
του μουσικοσυνθέτη
Η συνάντηση των δύο αντρών ολοκληρώθηκε περίπου στις 12:00, όταν και εξήλθε ο πρωθυπουργός από την οικία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να συναντηθεί με τον Μ. Θεοδωράκη μετά το άρθρο που έγραψε και με το οποίο καλούσε τον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, να πει «όχι» στο «nein» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κατά τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός είχε την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μίκη Θεοδωράκη προκειμένου να τον συγχαρεί για το άρθρο του αφού προηγήθηκε ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των δύο ανδρών.
Ο Μ. Θεοδωράκης σημείωνε ότι πρέπει να καταργήσουν άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, για την οποία δεν άκουσε έως τώρα να γίνεται λόγος. Ο Μ. Θεοδωράκης με το άρθρο του προέτρεπε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να οχυρωθεί στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφεί αποφασιστικά στον λαό και στον εθνικό μας πλούτο, που κακώς -πολύ κακώς- τον αγνοούν επιδεικτικά. Οχυρωμένοι πίσω από τη δύναμη του ενωμένου λαού να προτείνουν κοινοπραξίες για την αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου με αντάλλαγμα οικονομικές συμφωνίες που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δανειστών μας».
Κατά τη συνάντησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη του είπε «Είσαι πολεμιστής και ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική» αναφερόμενος στην στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εταίρους. Από την πλευρά του ο Μ. Θεοδωράκης αποδέχτηκε όσα είπε ο  Αλ. Τσίπρας απαντώντας του: «Εσύ είσαι ο πρωθυπουργός και αυτό δεν αλλάζει».