Latest News

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πάμε στοίχημα: Ποντάρουν αν θα φορέσουν γραβάτα Βαρουφάκης και Τσίπρας - Δείτε τις αποδόσεις

tsipras-baroufakis-570
Το dress code του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης του κόσμου που δεν χάνουν την ευκαιρία να σχολιάσουν τα ρούχα των αξιωματούχων της...
ελληνικής κυβέρνησης.
Το μπλε ελεκτρίκ πουκάμισο και το δερμάτινο μπουφάν του Γιάνη Βαρουφάκη όπως επίσης και η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μην φοράει γραβάτα έχουν προκαλέσει πολλά σχόλια. Ο σχετικός θόρυβος που δημιουργήθηκε ενέπνευσε μία εταιρεία στοιχημάτων να δεχθεί πονταρίσματα για το αν τελικά θα φορέσουν γραβάτα.
Πριν από λίγες μέρες, η εταιρεία Playbet ενέταξεστο κουπόνι της το ειδικό στοίχημα «Θα φορέσει ο Αλέξης Τσίπρας γραβάτα μέσα στο 2015;». Αν ο πρωθυπουργός δεν αλλάξει ενδυματολογικές προτιμήσεις, το κέρδος για όποιον ποντάρει τα χρήματα του είναι εξαιρετικά μικρό με απόδοση μόλις 1,09, δηλαδή στα δέκα ευρώ που θα δώσει κάποιος θα πάρει 90 λεπτά. Αντίθετα, αξίζει κανείς να πάρει το ρίσκο να παίξει το σενάριο ο Αλέξης Τσίπρας να «λυγίσει» και να φορέσει γραβάτα εντός του έτους καθώς η απόδοση εκτοξεύεται στα 6,17, δηλαδή σε ποντάρισμα δέκα ευρώ επιστρέφονται 6,17.
Η Playbet δεν παραλείπει να βάλει στο κουπόνι της και ένα συγκριτικό ειδικό στοίχημα μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, για το «Ποιος θα φορέσει γραβάτα τις περισσότερες φορές μέσα στο 2015». Στην περίπτωση που δεν βάλει ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Βαρουφάκης, ή την επιλέξουν τον ίδιο αριθμό δημοσίων εμφανίσεων, η απόδοση ανέρχεται σε 1,54 δηλαδή στα 10 ευρώ το μεικτό κέρδος είναι 15,4 ευρώ. Αν κάποιος από τους δύο βάλει γραβάτα έστω και μία φορά περισσότερη, δίνει απόδοση 4,63 δηλαδή στα 10 ευρώ το κέρδος είναι 46,3 ευρώ για όποιον μαντέψει το σωστό πρόσωπο.
Όπως λένε πάντως αστειευόμενοι άνθρωποι που ασχολούνται με το στοίχημα, είναι πιθανό να υποχωρήσει η απόδοση στο στοίχημα ο κ. Αλέξης Τσίπρας τελικά να φορέσει γραβάτα, αν συνεχίσει να δέχεται τέτοια δώρα από Ευρωπαίους ηγέτες και ειδικά μετά την υπόσχεση του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι θα βάλει τη γραβάτα που του δώρισε ο Ιταλός ομόλογός Ματέο Ρέντσι, όταν θα βρουν την κοινά αποδεκτή λύση με την Ευρώπη.
tsipras-varoufakis-gravata-570